Connect with us

Nyheter

Fyra råvaruaktier byter marknadsplats

Published

on

Handlar aktier på börsen

Handlar aktier på börsenFyra råvaruföretag som handlas i Sverige har denna vecka meddelat att de byter marknadsplats för sina aktier.

Shelton Petroleum – Det svenska olja- och gasbolaget är idag noterat på NGM Equity-börsen, men kommer från och med den 19 november att handlas på Nasdaq OMX Stockholm-börsen.

BlackPearl Resources – Den kanadensiska oljebolagets aktier har varit parallellnoterade på First North, men kommer från och med den 6 november att handlas på Nasdaq OMX Stockholm-börsen.

Crown Energy – Det svenska prospekteringsbolaget handlas idag på Nordic MTF-listan, men kommer från början av december att handlas på NGM Equity-börsen.

Endomines – Guldbolaget handlas idag på First North, men tar den 7 november steget över till Nasdaq OMX Stockholm-börsen.

Det blir inte direkt enklare att handla aktierna för privatpersoner, men när aktierna noteras på större marknadsplatser så finns potentialen att likviditeten ökar, vilket kan göra det enklare för större investerare. De aktier som går från att ha varit listade på en MTF-lista till att vara noterade på en riktig börs kan även få stöd av att fler aktörer får möjlighet att köpa aktierna, aktörer som enligt sina regler kan ha varit förhindrade av att köpa aktier som inte är noterade på marknadsplatser med börsstatus.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Claes

    3 mars, 2013 at 02:01

    Snart byter råvaruaktien Ginger Oil marknadsplats också. De går från NGM Equity-börsen till First North-listan. Från börsstatus till MTF-status, men det kan nog ändå vara ett byte upp.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *