Connect with us

Nyheter

Den amerikanska majsskörden kommer in lägre än väntat

Published

on

Majs som klarat torkan och skördatsUSDA, det amerikanska jordbruksdepartementet, kom under fredag eftermiddag ut med sin rapport i vilken det går att läsa att majsskörden beräknas komma att uppgå till 10,779 miljarder bushels, vilket är 150 miljoner bushels lägre än väntat. Skörden beräknas ligga på 123,4 bushels per acre, att jämföra med analytikernas prognos om 127,4 vilket gör siffran till den lägsta sedan 1995. De nuvarande lagren rapporteras uppgå till 650 miljoner bushels, en nedgång från tidigare rapporterade 1,18 miljarder bushels.

Majsskörden i Iowa, USAs största producent, beräknas uppgå till 141 bushels per acre, att jämföra med analytikernas prognos om 117.

Det kan även noteras att USDA höjer prognosen för den kinesiska majsproduktionen från förra månadens siffra om 195 MMT till 200 MMT samtidigt som Kinas import enligt samma rapport förväntas minska till 2 MMT att jämföra förra månadens siffra på 5 MMT.

Det stora intresset för majsskörden hänger samman med den exceptionella torkan, vilken har fått priserna på majs och andra spannmål att skjuta i höjden.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *