Connect with us

Nyheter

Brittiska Royal Mint ser efterfrågan på silvertackor stiga med 540 procent

Published

on

Pris på silver

Den globala marknaden för ädelmetaller fortsätter att se en omättlig efterfrågan på fysiskt silver. Under torsdagen rapporterade det brittiska myntverket, Royal Mint, en 540-procentig ökning av försäljningen av silvertackor jämfört med förra året. Royal Mint sa också att dess Britannia 2021-mynt med ett troy ounce silver såg försäljningen fördubblas mellan mars och april jämfört med förra året.

Pris på silver

”Vi upplevde hög efterfrågan 2020 när investerare flockades till så kallade safe haven-tillgångar under pandemins höjd, men denna efterfrågan har fortsatt till 2021 eftersom fler människor inser fördelarna med ädelmetaller”, säger Andrew Dickey, divisionschef för ädelmetaller vid Royal Mint. Silver har en bred attraktion eftersom det har ett inneboende värde som en begränsad resurs och erbjuder ett betydligt lägre pris än guld – vilket gör det tillgängligt för fler kunder.”

Den fysiska efterfrågan på silver tog fart i februari i år efter att en grupp handlare, organiserade via sociala medier, försökte och misslyckades med att framkalla en short squeeze på marknaden. Men sedan dess har analytiker sagt att efterfrågan på silver fortfarande är stark, med investerare som vill utnyttja den industriella efterfrågan på ädelmetaller när den globala ekonomin fortsätter att återhämta sig från COVID-19-pandemin.

Andra analytiker har sagt att silver fortfarande är en attraktiv monetär metall och skyddar mot stigande inflationstryck.

En ljus framtid för silverpriset

”Många analytiker förutspår en ljus framtid för silverpriset, i alla fall under resten av 2021. Tillpassad penningpolitik och finanspolitik – traditionella drivkrafter för efterfrågan på ädla metaller – förväntas förbli i spel när ekonomin fortsätter att återhämta sig från pandemin”, säger Dickey. ”Dessutom har silveranvändning i framväxande grön teknik också bidragit till den positiva känslan gentemot metallen.”

Den starka investeringsefterfrågan på silver pressade priserna till nästan två månaders-högsta förra veckan till 28 dollar per troy ounce. Även om silver har fallit från sina senaste toppar har ädelmetallen fortfarande kritiskt stöd. Royal Mint sa att detta har ökat snabbt på marknaden för ädelmetaller de senaste åren. Royal Mint är nu den främsta producenten av guldmynt i Storbritannien.

Royal Mint sa också att den erbjuder en rad digitala investeringsplattformar som gör det möjligt för investerare att köpa och sälja fraktionerat guld, silver och platina utan att ta hand om metallen. Alla digitala innehav backas upp av fysiska innehav, som lagras i Royal Mints valv.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *