Connect with us

Analys

Brent Blend närmar sig vårt mål – säljläge?

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesUnder rubriken ”Äntligen en tydlig trend i Brent Blend” tittade vi närmare på oljepriset den 7 februari. Priset var då 115,93 USD/fat och efter en lång konsolidering under flera månader hade vi äntligen fått signaler på att trenden återigen var stigande. Vi hade också flera tecken på att styrkan var stor och i analysen kunde vi därmed se att det fanns goda möjligheter att även motståndet vid 117 USD/fat skulle ge vika under februari. Skulle så ske, kunde vi räkna med fortsatta uppgångar och så blev också fallet.

Trots ett överköpt läge visar Brent Blend på en stor ovilja att rekylera ned. Istället fortsätter den att sakta, men säkert, närma sig det första mål som vi jobbat med under februari nämligen 127 USD/fat. Hittills har vi fått 125,55 USD/fat som topp, vilket noterades i fredags den 24 februari.

Styrkan är med andra ord imponerande just nu. Givetvis kommer en rekyl att sänka oljepriset förr eller senare, men med stor sannolikhet handlar det bara om en tillfällig nedgång i en fortsatt stigande trend. Vi fortsätter att följa med uppåt, men flyttar upp vår stopploss för att säkra vinsten.

Sammanbinder vi de lågpunkter som vi fick under december och januari, får vi en stigande trendlinje som idag har värdet 115 USD/fat (se diagrammet). Till detta lägger vi det horisontella stödet vid 116,50 USD/fat och därmed får hela området 115-116,50 USD/fat agera stöd. Vi kan som vanligt inte se in i framtiden, men så länge Brent Blend är ovanför denna nivå ser vi fortsatta uppgångar under året som högst troliga.

Brent Blend (olja) - Analys den 28 februari 2012

När nu oljan närmar sig 127 USD/fat, som är topparna från april förra året, infinner sig förstås frågan om det finns tillräcklig styrka att fortsätta upp direkt, eller om en rekyl ned skulle vara på sin plats. Ja, det tekniska indikatorerna har varnat för en annalkande nedgång under flera veckor, men oljan tar ingen hänsyn till det. Finns det fler köpare än säljare fortsätter uppgången, så enkelt är det.

Dock är 127 USD/fat betydelsefullt och bör bjuda på en reaktion nedåt i alla fall. Men att den skulle bli så djup som till vår stopploss (115-116 USD/fat) ser inte troligt ut idag. Istället kan en mindre rekyl bli aktuell innan ett nytt försök att forcera 127 USD/fat kommer att göras. Och eftersom trenden är stigande, ser vi alla nedgångar som köplägen.

Den dag som detta motstånd bryts, och vi får se en stängning över 127 USD/fat kan uppgången kommer in i en ny fas, och skena uppåt. Det gör att nästa mål vid 147 USD/fat kan nås väldigt snabbt.

147 USD/fat är topparna från sommaren 2008 och är därför ytterligare en viktig hållplats för oljan.

Du kan handla ILJA (BRENT) med följande minifutures:
Uppgång MINILONG OLJA B2 med en hävstång kring 5,06
Nedgång: MINISHRT OLJA W med en hävstång kring 5,55

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *