Connect with us

Nyheter

Australien kan dubbla sina reserver av naturgas

Published

on

Australien - Nya reserver av skiffergasEn färsk rapport med titeln “Australian Gas Resources Assessment 2012” som tagits fram av Geoscience Australia i samarbete med Bureau of Resources and Energy Economics visar att Australien kan komma att dubbla sina reserver av naturgas.

Australien har redan traditionella naturgasreserver som räcker i 184 år med dagens produktionstakt. Den nya rapporten visar att Australien även kan ha 400 biljoner kubikfot av åtkomlig shale gas, även kallat skiffergas på svenska, vilket i runda tal skulle dubbla landets reserver av naturgas.

ConocoPhilips (COP), BG Group (BG), Hess Corp (HES) och Mitsubishi Corp (8058) har redan accepterat att finansiera undersökningsprojekt. Men det ska tilläggas att projekten ännu är i tidiga stadier och att det lär krävas en hel del insatser för att lära sig mer om reserverna och hur de bäst kan tas upp.

Australiens nya reserver lär alltså inte i närtid kunna mätta Japans akuta behov av flytande naturgas (LNG), men landet lär kunna bli en tacksam kund i framtiden.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *