Connect with us

Nyheter

Analytikerna är överens – Priset på WTI-olja ska sjunka under 100 USD

Published

on

Oljefat på pall

Oljetunnor i gult och blåttAnalytikerna är överens, priset på amerikansk olja kommer under andra halvåret i år sjunka till under 100 USD. Det handlar alltså om WTI, West Texas Intermediate, den största råoljesorten i USA, dvs den olja som är riktmärket och den amerikanska olja man pratar om såvida inget annat anges.

Det började med att Deutsche Bank kom ut med en rapport om att oljepriset skulle sjunka kraftigt i närtid från 106,88 USD i fredags. Detta följdes av:

  • I tisdags kom EIA med en prognos att spreaden mellan WTI-olja och Brent-olja skulle öka till 6 USD under resten av året, och prognostiserade samtidigt att Brent-priset skulle sjunka till ett genomsnitt på 104 USD från nuvarande 108 USD. Dvs EIAs prognos för det genomsnittliga priset på WTI är 98 USD.
  • UBS analytiker Julius Walker skriver i en uppdatering att priset på WTI ska sjunka till 99 USD under det tredje kvartalet och till 91 USD under det fjärde kvartalet.
  • Goldman Sachs analytiker Damien Courvalin har prognosen 99 USD för tredje kvartalet och 97 USD för fjärde kvartalet.
  • Morgan Stanleys analytiker Adam Longson upprepade riktkursen 99 USD för tredje kvartalet och 94,50 USD för fjärde kvartalet.

Det är alltså en väldigt samstämmig analytikerkår om vad som ska hända med priset på WTI-olja under andra halvåret 2013.

Intresserad av att handla WTI-olja? Se vår Handla-guide för alternativ att handla via.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Hansson

    11 augusti, 2013 at 02:21

    Det är en allt för liten skillnad mot dagens pris jämfört med risken för att det ska vara en intressant trade för mig. Mellanöstern och stora delar av Afrika bubblar av politisk instabilitet. Då tycker jag Deutsche Banks köp-rekommendation på rodium såg mycket intressantare ut.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *