Amerikanska sojabönor är konkurrenskraftiga

Amerikanska sojabönor är nu konkurrenskraftiga på världsmarknaderna efter att den sydamerikanska skörden och försäljningssäsongen avslutats.

Sojabönor i sol

Dessutom har kinesiska köpare återvänt till den amerikanska jordbruksmarknaden. Kina har köpt lastar av sojabönor nästan varje dag under de senaste veckorna. Det ger nya förhoppningarna för hela jordbrukssektorn att världens största konsument av soja har återvänt till den amerikanska marknaden för gott. Dessutom ser tekniska data för spannmålsprodukter tilltalande ut.

Kina behöver fortfarande fylla på sina spannmålsförråd efter att handelskriget fått de tidigare lagren att minska. Dessutom meddelade den kinesiska regeringen att landets svinpopulation expanderade igen för åttonde månaden i rad, vilket bekräftar att Kinas efterfrågan på sojabönor som djurfoder också kommer att fortsätta växa. Kina har drastiskt skurit ner sin grisbesättning som svar på den senaste svinpesten som svepte genom landet.

Torrt väder i Mellanvästern, stark efterfrågan från Kina och sjunkande export från Brasilien borde vara gynnsamt för sojabönor, rapporterar Barrons.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top