Connect with us

Nyheter

Stureguld listas på Nordic MTF

Published

on

Stureguld handlar med guldtackor och skrotguldDet svenska guldhandelsföretaget Stureguld listas på marknadsplatsen NGM Nordic-MTF den 22 september.

Sturegulds affärsidé är att bedriva handel med metaller, och då främst ädelmetaller. Stureguld köper ädelmetaller från privatpersoner och företag för att sedan sälja det vidare till tredje part. Företaget använder primärt Internet och de fem hemsidorna Stureguld.se, Mrguld.se, Iguld.se, Guldkarat.se och Sms24karat.se som kontaktyta mot kunderna.

Vid sidan av Internet har Stureguldkoncernen även en butikslokal för inköp på Södermalm i Stockholm. Företaget planerar även att öppna ytterligare butiker i andra svenska städer.

Majoriteten av guldet Stureguld köpte in under 2010 kom från privatpersoner. Omkring 30 % av guldet som köptes in av Stureguld initierades via Internet. För dotterbolaget Guld & Juvel Invest, som bland annat driver den fysiska butiken, var fördelningen jämnare, då guldmängder över 1 kilo inte lämpar sig att skickas via posten.

Under senare tid har Stureguld även lanserat ett omfattande annonsprogram på Internet vilket redan gett märkbara effekter på såväl besöksantalet som på den mängd guld bolaget förmedlar. Företaget har ett mediaavtal med Aggregate Media där Stureguld köper media till ett värde om 2 Mkr, och kan betala med aktier. Teckningskursen för betalning är 55 kr per Stureguld-aktie.

I mitten av september fick Stureguld besök i sin butik av Handelsbanken som för sitt program Studio 12 gjorde ett inslag om att allt fler privatpersoner säljer gamla guldsmycken och skrotguld. Du kan se programmet nedan, inslaget börjar knappt en minut in i programmet.

Glimmande guld

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Tore

    29 juli, 2012 at 01:41

    Läste precis att Stureguld nu flyttar från NGM Nordic-MTF till Nasdaq OMX First North. Det blir nog bättre för aktien, det är knappt någon handel av aktier på Nordic-MTF, dvs inte bara i Stureguld utan i samtliga företag på marknadsplatsen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Brasilianska kaffeodlare håller på skörden

Published

on

Brasiliens kaffeexport minskade med 35 procent eftersom de brasilianska kaffebönderna håller på de kvarvarande lagren. Exporten av grönt kaffe från Brasilien, världens största leverantör, sjönk med 35,8 procent i februari, sade exportörsgruppen Cecafe i förra veckan, eftersom lagren i landet är låga efter två dåliga skördar. Bönderna i Brasilien är ovilliga att sälja det kaffe som finns kvar till nuvarande priser.

Cecafe sa att leveranserna förra månaden uppgick till endast 2,11 miljoner säckar, den lägsta nivån för februari sedan åtminstone 2018.

Cecafes president Marcio Ferreira sa att trots den senaste tidens återhämtning av priserna på arabica-kaffe i New York är de nuvarande internationella priserna lägre än i Brasilien, vilket leder till att kaffebönderna i landet väljer att sälja lokalt eller inte alls.

Exporten av arabica-råkaffe sjönk med 35,5 procent till 2,02 miljoner säckar från februari 2022. Exporten av robusta kaffe sjönk med 42,1 procent till 83 361 säckar, sa Cecafe.

Continue Reading

Nyheter

Guldpriset når sin högsta nivå på sex veckor efter bankrädsla

Published

on

Guldtacka

Investerare från hela världen söker sig till guldmarknaden mitt i den snabbt eskalerande rädslan för banksmitta. En stark efterfrågan på ädelmetallen gör att guldpriset nått sin högsta nivå på sex veckor och passerade t.o.m. 2 000 dollar per troy ounce. 

Bankaktier över hela världen rasade i veckan när Credit Suisse, med en omfattande verksamhet i såväl Europa, USA och övriga världen, föll innan banken togs över helt.

ANZ seniore råvarustrateg Daniel Hynes skriver i en uppdatering att den australienska banken tror att bankoron kommer att leda till en ökad efterfrågan av guld.

Samtidigt visar data från nyhetsbyrån Bloomberg att de börshandlade fonderna ser stora inflöden. Under fredagen adderade dessa ETFer mer än 300 000 troy ounce guld till sina lager efter att nya köpare strömmat in. Guld-ETFerna har inte sett så stora inflöden en enskild dag sedan i juni 2022.

Utöver oron på bankmarknaden tittar investerarna på hur den amerikanska centralbanken, FED, kommer att agera den 22 mars. Den stora frågan är om FED kommer att ta en paus i sina räntehöjningar eller inte. Normalt sett är stigande räntor något som inte uppskattas av guldhandlare eftersom guld inte ger någon direktavkastning. Med en hög inflation och oro för bankerna är det emellertid många som tror att de normala reglerna för guldprisets utveckling inte kommer att gälla.

Enligt CME FedWatch Tool är det så pass många som 58 procent av de tillfrågade analytikerna som tror att FED kommer att lämna räntorna oförändrade.

Continue Reading

Nyheter

Den stora oljeoptimisten Goldman Sachs tror inte längre på 100 USD-olja i år

Published

on

Produktion av olja i siluett

Goldman Sachs, en marknadens största optimister när det gäller oljepriset, retirerar. För två månader sedan trodde banken på 110 USD för brent-olja under tredje kvartalet i år. Först tog man ner prognosen till 100 USD och nu är prognosen för Brent-olja 94 USD på 12 månaders sikt och 97 USD under andra halvan av 2024. Oron över banksektorn och risken för recession överväger nu den ökade efterfrågan från Kina.

Goldman Sachs tror att OPEC nu först kommer att höja produktionen under tredje kvartalet 2024 mot tidigare prognos att det skulle ske under andra halvåret 2023.

Brent-oljan stängde under 73 USD i fredags.

Continue Reading

Populära