Följ oss

Nyheter

Stureguld listas på Nordic MTF

Publicerat

den

Stureguld handlar med guldtackor och skrotguldDet svenska guldhandelsföretaget Stureguld listas på marknadsplatsen NGM Nordic-MTF den 22 september.

Sturegulds affärsidé är att bedriva handel med metaller, och då främst ädelmetaller. Stureguld köper ädelmetaller från privatpersoner och företag för att sedan sälja det vidare till tredje part. Företaget använder primärt Internet och de fem hemsidorna Stureguld.se, Mrguld.se, Iguld.se, Guldkarat.se och Sms24karat.se som kontaktyta mot kunderna.

Vid sidan av Internet har Stureguldkoncernen även en butikslokal för inköp på Södermalm i Stockholm. Företaget planerar även att öppna ytterligare butiker i andra svenska städer.

Majoriteten av guldet Stureguld köpte in under 2010 kom från privatpersoner. Omkring 30 % av guldet som köptes in av Stureguld initierades via Internet. För dotterbolaget Guld & Juvel Invest, som bland annat driver den fysiska butiken, var fördelningen jämnare, då guldmängder över 1 kilo inte lämpar sig att skickas via posten.

Under senare tid har Stureguld även lanserat ett omfattande annonsprogram på Internet vilket redan gett märkbara effekter på såväl besöksantalet som på den mängd guld bolaget förmedlar. Företaget har ett mediaavtal med Aggregate Media där Stureguld köper media till ett värde om 2 Mkr, och kan betala med aktier. Teckningskursen för betalning är 55 kr per Stureguld-aktie.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

I mitten av september fick Stureguld besök i sin butik av Handelsbanken som för sitt program Studio 12 gjorde ett inslag om att allt fler privatpersoner säljer gamla guldsmycken och skrotguld. Du kan se programmet nedan, inslaget börjar knappt en minut in i programmet.

Glimmande guld

Fortsätt läsa
Annons Centaur
1 kommentar

1 kommentar

  1. Tore

    29 juli, 2012 vid 01:41

    Läste precis att Stureguld nu flyttar från NGM Nordic-MTF till Nasdaq OMX First North. Det blir nog bättre för aktien, det är knappt någon handel av aktier på Nordic-MTF, dvs inte bara i Stureguld utan i samtliga företag på marknadsplatsen.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära