Nyheter

Stureguld listas på Nordic MTF

Publicerat

den

Det svenska guldhandelsföretaget Stureguld listas på marknadsplatsen NGM Nordic-MTF den 22 september.

Sturegulds affärsidé är att bedriva handel med metaller, och då främst ädelmetaller. Stureguld köper ädelmetaller från privatpersoner och företag för att sedan sälja det vidare till tredje part. Företaget använder primärt Internet och de fem hemsidorna Stureguld.se, Mrguld.se, Iguld.se, Guldkarat.se och Sms24karat.se som kontaktyta mot kunderna.

Vid sidan av Internet har Stureguldkoncernen även en butikslokal för inköp på Södermalm i Stockholm. Företaget planerar även att öppna ytterligare butiker i andra svenska städer.

Majoriteten av guldet Stureguld köpte in under 2010 kom från privatpersoner. Omkring 30 % av guldet som köptes in av Stureguld initierades via Internet. För dotterbolaget Guld & Juvel Invest, som bland annat driver den fysiska butiken, var fördelningen jämnare, då guldmängder över 1 kilo inte lämpar sig att skickas via posten.

Under senare tid har Stureguld även lanserat ett omfattande annonsprogram på Internet vilket redan gett märkbara effekter på såväl besöksantalet som på den mängd guld bolaget förmedlar. Företaget har ett mediaavtal med Aggregate Media där Stureguld köper media till ett värde om 2 Mkr, och kan betala med aktier. Teckningskursen för betalning är 55 kr per Stureguld-aktie.

I mitten av september fick Stureguld besök i sin butik av Handelsbanken som för sitt program Studio 12 gjorde ett inslag om att allt fler privatpersoner säljer gamla guldsmycken och skrotguld. Du kan se programmet nedan, inslaget börjar knappt en minut in i programmet.

Glimmande guld

1 kommentar

  1. Tore

    29 juli, 2012 vid 01:41

    Läste precis att Stureguld nu flyttar från NGM Nordic-MTF till Nasdaq OMX First North. Det blir nog bättre för aktien, det är knappt någon handel av aktier på Nordic-MTF, dvs inte bara i Stureguld utan i samtliga företag på marknadsplatsen.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version