Connect with us

Nyheter

Stigande priser på te att vänta

Published

on

Underskott av produktion i Indien ger högre pris på tePriset på indiskt te väntas gå upp ytterligare under det kommande vinterhalvåret eftersom Indien förväntas rapportera ett underskott om 25 miljoner kilo av denna råvara. Det är främst det oberäkneliga vädret som slog till under perioden juli till och med september 2012 som har haft en negativ påverkan på grödan och har drivit upp priserna med mellan 20 och 25 Rs per kilogram under höstens auktioner i Calcutta, Guwahati och Siliguri i norra Indien.

Ett underskott på 25 miljoner kilo är emellertid bara årets siffra, det finns ett ackumulerat underskott och en växande inhemsk efterfrågan på te som gör att nästa säsong spås öppna med ett underskott om 150 miljoner kg te, något som i sin tur spås driva upp priset ytterligare. Enbart i Indien växer efterfrågan med 3 procent per år vilket gör att det skulle behövas en ökad årlig produktion om minst 20 miljoner kg te enbart för att möta denna efterfrågeökning.

Produktionsunderskottet i Kenya, Sri Lanka och Indien bedöms vara 43 miljoner kg högre än föregående år. Med undantag för Kina, världens största producent av grönt te, har både produktion av te i Asien och Afrika påverkats negativt av oberäkneligt väder.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *