Följ oss

Nyheter

Sotkamo Silver, med silver i backen…

Publicerat

den

Sotkamo Silver - Gruvbolag bryter silver i FinlandSotkamo Silver, vars aktie är noterad på NGM, har som affärsidé att utveckla och utvinna metallfyndigheter i Norden. Bolaget äger via dotterföretaget mineralfyndigheter innehållande i första hand silver men också guld i Finland. I dag fokuseras all energi på bolagets huvudprojekt Taivaljärvi Silvergruva, en välutvecklad silverfyndighet i Taivaljärvi i östra Finland vilken Sotkamo Silver har bearbetningskoncession för.

Sotkamo Silvers inmutningstillstånd omfattar även metaller såsom guld, bly, zink och koppar men ledningen har emellertid uttalat att fokus under de närmsta åren skall ligga på att utveckla en producerande silvergruva vid Taivaljärvi. Övriga produkter är emellertid biprodukter som ofta förekommer i samband med brytning av silver, vilket gör att de kan bidra med ett positivt täckningsbidrag för bolaget.

Sotkamo Silver presenterar sitt företag

Sotkamo Silver presenterar sig på Raw Materials Groups konferens.

När Sotkamo tog över Taivaljärvi Silvergruva hade tidigare arbetskonsortium, UPM Kymmene och Outokumpu, genomfört en pre feasibility study och en mineralisering om 13 miljoner ton silver hade bekräftats. De investeringar som redan har gjorts uppgår till mellan 10-15 MEUR och omfattade en tunnel på 2.600 meter, ett ventilationsschakt om 350 meter samt 325 färdiga borrhål om sammanlagt 48.700 m. Investeringarna omfattar även den genomförda tidiga lönsamhetsstudien.

Sotkamo fortsätter alltså sitt arbete för att möjliggöra gruvdrift när ett antal viktiga steg redan är tagna. Målet är att gruvdrift ska kunna inledas under det fjärde kvartalet 2013 och för att så ska kunna ske är det rimligt att räkna med att en finansieringsplan ska vara på plats vid halvårsskiftet 2012. Fram till dess kommer fokus ligga på att inhämta nödvändiga miljötillstånd samt en rad andra viktiga milstenar. Dessutom räknar Sotkamo med att genomföra en lönsamhetsstudie inklusive kompletterande borrningar för att uppdatera sina uppskattade mineraltillgångar.

Under november 2011 presenterade Managing Director Ilkka Tuokko Managing bolaget vid Raw Materials årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Montage Gold, det nya guldbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Montage Gold arbetar i Elfenbenskusten

Montage Gold är ett gruvbolag som ska börja etablera en guldgruva i Elfenskusten under 2025. I mars tidigare i år gjorde det TSX Venture-noterade bolaget en kapitalanskaffning på 35,2 miljoner CAD till 0,70 CAD per aktie, en kapitalanskaffning som utökades från 20 miljoner CAD. Lundin-sfären investerade hälften av kapitalet.

”Vi är mycket nöjda med den starka efterfrågan från investerare som vi fick för vår utökade icke-mäklade private placement, ledd av en betydande investering från Lundin-familjen tillsammans med betydande investeringar från styrelseledamöter och tjänstemän i Montage. Vi ser fram emot att gå vidare med vår strategi att bygga en ledande afrikansk guldproducent med flera tillgångar, med vårt Koné-projekt i spetsen.” sade Martino De Ciccio, VD för Montage Gold, i samband med kapitalanskaffningen.

Intervju med Martino De Ciccio som är ny VD för Montage Gold. Han klev ombord i samband med Lundin-sfärens investering, då även Lundin-sfärens Ron Hochstein valdes in i styrelsen.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Intervju med Montage Golds VD Martino De Ciccio
Fortsätt läsa

Nyheter

Faraday Copper, ett av de nya bolagen i Lundin-sfären

Publicerat

den

Faraday Copper

Lundin-sfären har redan en stor exponering mot koppar via flera av sina bolag, bland annat Lundin Mining och Filo. Ett nytt tillskott till sfären är det relativt lilla bolaget Faraday Copper som i veckan gjorde en kapitalanskaffning på 20 MCAD till 0,80 CAD per aktie och är noterat på TSX i Kanada. Aktien stängde på 0,82 CAD i fredags.

Graf över Faraday Coppers aktiekurs

Nedan ger VD för Faraday Copper en kort presentation av verksamheten.

Faraday Coppers VD Paul Harbidge presenterar verksamheten.
Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa

Nyheter

Vetepriset kommer att gå upp – hur man än vrider och vänder på det

Publicerat

den

Vete i närbild

Priset på vete har halverats på två, samtidigt sjunker vetelagren. Torbjörn Iwarson på Centaur Commodity Fund säger i DiTV att priset måste upp för att motivera bönder att odla mer. Han konstaterar att hur man än vrider och vänder på det så måste priset gå upp för världen kan inte vara utan vete.

Torbjörn Iwarson kommenterar vete och apelsinjuice.
Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära