Följ oss

Nyheter

Sino Agro Food – Diversifierat jordbruk i Kina

Publicerat

den

Sino Agro Food - Jordbruk i Kina

Sino Agro Food - Matproduktion i KinaSino Agro Food är ett USA-registrerat företaget som bedriver ett diversifierat jordbruk i Kina. Sino Agro Foods aktie (SIAF) handlas idag på Pinksheets i USA, men företaget arbetar för en notering på Nasdaq, med en anhalt på OTC BB. Vid en notering på Nasdaq så är det faktiskt inte helt otroligt att företaget även paralellnoteras i Stockholm, då uppskattningsvis 20-30 % av aktierna ägs av svenskar.

Bakgrunden till det stora svenska intresset är Jordanfonden, vilket inte är en fond utan en analys- och nyhetstjänst om investeringar i råvaror som drivs av den drivna råvaruinvesteraren Nisse Sandberg. Han är för övrigt även en stor anhängare av guldföretaget Semafo som han nu har fått att parallelnotera sig i Stockholm.

Videon ovan är en företagspresentation av Sino Agro Food som filmades under Jordanfondens besök i Kina i september i år.

[quote]Sino Agro Food Inc är ett integrerat och diversifierat jordbruksteknologi- och organisk mat-företag med dotterbolag verksamma i Kina. Företaget är fokuserat på att utveckla, producera och distribuera jordbruksprodukter med hög marginal i Kina. Företaget har som mål att fokusera på att möta den ökande efterfrågan av gourmet och högkvalitativ mat från den växande kinesiska medelklassen. Nuvarande affärsområden inkluderar fiske, mejerier och jordbruksproduktion av Hylocereus Undatus (skogskaktus). – Sino Agro Food Inc[/quote]

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära