Silverpriset noterade ny botten – nu gäller det!

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesI analysen av silver den 20 december var priset 28,76 USD/oz och idag är den på nästan samma nivå. Betyder det då att inget hänt under de senaste tre veckorna? Nej, inte alls!

Vi hade den 26 december som en viktig tidpunkt som tillsammans med nivån 26,15 USD/oz (lågpunkten den 26 september) fungerade som en intressant kombination. Blickar vi tillbaka, ser vi att vi mycket riktigt fått en ny botten! Nivån blev 26,15 USD/oz och datumet den 29 december, vilket i sammanhanget är en helt acceptabel felmarginal inte minst med tanke på jul och nyår.

Detta tar oss fram till ett intressant läge idag, som med stor sannolikhet kommer att få sin upplösning redan nästa vecka. Silverpriset har nu ett mycket viktigt och starkt stöd på 26,15 USD/oz. Skulle detta stöd ge vilka, är det en fortsatt nedgång mot 22-23 USD/oz som står på agendan.

Det troliga är dock att motståndet vid 30 USD/oz kommer att bytas om någon vecka och det innebär då två saker. För det första har vi fått en viktig kortsiktig köpsignal som skvallrar om att Silverpriset kan stiga mot 34,00-35,70 USD/oz på kort tid. Men det betyder också att den fallande trend, som hållit silver nere det senaste halvåret, är bruten (se diagrammet).

Teknisk analys av priset på silver den 10 januari 2012

Skulle även 35,70 USD/oz passeras efter ett första test med efterföljande rekyl, ja då är det den långsiktigt fallande trendlinjen som har sitt ursprung i april förra året, som ligger redo för ett test. Denna linje kommer då med stor sannolikhet att passeras utan några större besvär, varpå vägen mot fortsatta toppar under 2012 ligger fri.

Nu ska vi givetvis inte ta ut något i förskott, utan som vanligt tolka varje steg som sker, men riktigt intressant just nu är Silverpriset. Vi bevakar därför noga nivåerna 26,15 USD/oz samt 30 USD/oz för att få veta den fortsatta rörelsen och agerar så snart en av nivåerna bryts.

Du kan handla SILVER med följande minifutures:
Uppgång MINILONG SILV K med en hävstång kring 5,33
Nedgång: MINISHRT SILV A0 med en hävstång kring 5,05

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top