Connect with us

Analys

Silver: Startar en långsiktig uppgång redan i maj?

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesI vår senaste analys av Silver den 24 april, var priset 30,78 USD/oz och vi hade fått många svaghetssignaler från denna råvara. Dels hade vi sett nya lågpunkter och dels hade stödet vid 31 USD/oz brutits. Detta gjorde att vi såg en risk att silver kunde fall ned till nästa stöd vid 26,15 USD/oz innan det kunde bli dags för nya och stabilare uppgångar.

Det positiva som vi kunde skönja i slutet av april, var att de långsiktiga veckoindikatorerna började närma sig intressanta nivåer inför en ny, längre uppgångsperiod. Vårt huvudscenario är fortfarande att vi ska få se uppgångar längre fram i år och vi ser ingen anledning att ändra på detta.

När vi idag ser tillbaka på de senaste veckornas rörelser, kan vi konstatera att nedgången fortsatt. Igår, den 14 maj, fick vi se en notering i 28,07 USD/oz som lägst, vilket innebär att Silver nu närmar sig vårt tidigare utpekade stöd vid 26,15 USD/oz.

Den envisa och långa nedgången som vi fått bevittna sedan slutet av februari i år, fortsätter ännu (se diagrammet) och silver är därför kraftigt översåld på veckobasis. Vi måste gå tillbaka till hösten 2008 för att hitta lika låga nivåer. Detta talar förstås för att vår förväntade vändning uppåt, kommer allt närmare i tiden.

Teknisk analys av silverpriset den 15 maj 2012

Trots det översålda läget, fortsätter silver att tappa mark. Dock kan detta ses som ett köpläge för den modige, som är redo att gå in innan vi får vändningssignaler. Stödet vid 26,15 USD/oz är nämligen så starkt, att det i kombination med den senaste tidens rörelser, bör ge en rejäl skjuts uppåt inom kort.

Vi vet sedan tidigare att perioden 26-29:onde i varje månad inneburit viktiga vändningar. Därför kommer det att bli extra intressant att bevaka silvret den 28-29 maj. Kan vi få se en botten nära 26,15 USD/oz vid detta tillfälle? I så fall är det svårt att hitta ett bättre köpläge för en placering under några veckor.

En stopploss måste vi som vanligt ha. Extra viktigt förstås, när vi inte ens fått signaler på uppgång. Den mest naturliga placeringen blir givetvis vid det viktiga stödet 26,15 USD/oz, så därför är detta från och med nu även vår säkerhetsnivå vid placeringar.

Du kan handla SILVER med följande minifutures:
Uppgång MINILONG SILV J med en hävstång kring 4,67
Nedgång: MINISHRT SILV I1 med en hävstång kring 4,57

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *