Connect with us

Analys

Silver nära rekyl

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesSilver Comex (kontinuerlig termin) 100 oz

Silver fortsätter att göra en rekyl och vi kan se att runt 38.2% stödet har vi köpare som har dykt upp. Vid en stark trend är detta stöd relativt vanligt.

Nästa anhalt därefter är $3077.5, vilket är 50% stödet.

Tittar vi på utseendet är den en nedgång som föreslår att vi kommer att se mer nedgång och att rekylen inte kommer att ta slut i en enda rörelse utan vi kommer att se en uppgång och sedan en ny nedgång. Därefter kan det bli tillfälle att vara köpare.

Tittar vi på COT (Commitment of Traders Report) så kan vi se att de kommersiella har lättat något på sina negativa positioner. Men det är inte optimala nivåer för att vara köpare. Vi ser ingen kollaps av de kommersiella handlarna och bör därav ej se en trendande marknad uppåt.

Analys av silverpris, Comex 100 oz kontinuerlig termin

En större tidscykel kommer in och avslutas den 7 november och tidigare föreslogs att det skulle vara en topp men då silver nu är nedåtriktad kan det istället bli en botten. Alternativt ser vi en lägre topp för silver. Den riktning som silver får därefter bör stå sig i många månader.

Kortsiktig kan vi snart se en uppgång där silver kan stiga upp mot $3300 eller $3400 för att sedan åter vända nedåt. Just nu skall vi vara på säljsidan då vi har lägre toppar och lägre bottnar.

Slutsats: Silver har nu en nedåtriktad trend då vi har lägre toppar och lägre bottnar. COT föreslår att vi fortsatt skall vara på säljsidan och att ett bra tillfälle att köpa just nu ser ut att ligga långt fram i tiden.

Du kan handla SILVER med följande minifutures:
Uppgång MINILONG SILV W1 med en hävstång kring 4,97
Nedgång: MINILONG SILV W1 med en hävstång kring 5,02

Läs mer om minifutures på RBS hemsida.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *