Analys
SEB Jordbruksprodukter, 2 december 2013

Förra veckan fick sin prägel av den amerikanska Thanksgiving-helgen som inleddes på onsdagskvällen. Veckan började med överenskommelsen med Iran förra helgen om ett stopp på deras produktion av anrikning av uran till vapennivå. Överenskommelsen gör att Iran kunde importera spannmål. Ett par stora försäljningar av baltiskt och polskt vete kan ha Iran som destination. Kina avbeställde också amerikanska sojabönor och det fick sojamarknaden på fall. Sedan dök volymen upp igen i rullorna som ”okänd destination”. Sojamjölet steg under haussartade former i början på veckan, de korta terminskontrakten. Sojapriset för ny skörd sjönk i pris under veckan, eftersom dåligt väder i Sydamerika fortsätter att lysa med sin frånvaro.
Odlingsväder
Det är kallare än normalt just nu, såväl i norra Europa som i Nordamerika. I veckan som kommer väntas temperaturen sjunka ytterligare i USA och det saknas snötäcke som skyddar höstvetet. På södra halvklotet har det regnat i centrala Argentina, medan norra delarna och södra Braslien varit torra. De centrala delarna av Brasilien hade normal nederbörd.
Normalt väder är vad som väntas, då ENSO förväntas att hålla sig på helt normal nivå ända till prognosens yttersta tidsgräns, i juli, enligt Australiens Meteorologiska byrå.
Så länge ENSO är normalt kan Sydamerika få fram rekordskördar av sojabönor och majs och ge kraft åt de fallande pristrenderna på dessa produkter. Inte alla prognosmakare delar dock australiensarnas neutrala prognos. NOAA och Englands ”Met Office” säger att det finns en risk för en temporär återkomst för La Niña i februari och om det händer är just Sydamerikas skörd i farozonen. Nedan ser vi olika meteorologiska instituts prognoser till februari (4 månader framåt från november):
Torkan i USA ligger på en låg nivå vad gäller de värsta sorterna, men 60% av USA:s yta är fortfarande något torrare än normalt. Det finns alltså alltjämt en känslighet för torrare väder framöver, om detta skulle inträffa.
Vete
November 2014 – kontraktet på Matif steg under hausse-artade former i torsdags och fortsatte upp i fredags. Vi tror att detta har att göra med Thanksgivinghelgen i USA, som inleddes på onsdagskvällen. På flera andra marknader kunde man se effekten av att öppna positioner stängdes för att handlare i lugn och ro skulle kunna umgås med sina nära under Thanksgiving. Man kan ana att Non-Commercials (spekulanter) köpt tillbaka tidigare sålda terminskontrakt. I den senaste CFTC-rapporten var den här kategorin av handlare sålda netto 95,500 kontrakt, alltså 13 miljoner ton. Det är faktiskt en rekordstor kort position i marknaden. Det senaste rekordet i kort position nåddes i början på 2012 på 88,000 kontrakt.
Decemberkontraktet 2014 på CBOT steg även det, under lugn handel i torsdags och fredags och stängde veckan på 688 cent. Stödet på 665 cent gick priset inte under vid prisnedgången i november.
I diagrammet nedan ser vi ”non-commercials” nettoposition i terminer på Chicagovete. Som vi ser är de mer sålda än de någonsin varit tidigare. Det är i sig ett observandum, eftersom det kan bli ”trångt i dörren” om priserna skulle börja vända uppåt. Det innebär också att ”commercials” är rekordmycket köpta, eftersom de är den andra halvan av kategoriseringen ”Commercials” eller ”Non-commercials”. Det innebär också att det förmodligen inte är lantbrukare som är köpta, eftersom den kategorin normalt inte köper på termin. Lantbrukare brukar också dra sig för att prissäkra på låga prisnivåer. I Sveriges korta erfarenhet är det tydligt att det är riktigt höga priser som lockar fram prissäkringsbeslutet hos lantbrukarna, medan man hellre ”spekulerar” om priset är lågt.
Nedan ser vi terminskurvorna för Chicagovete och Matif. Matif är nu ett av världens dyraste veten, men exporten fortsätter i snabb takt. USA:s vete är åt det andra hållet, världens billigaste vete. Amerikanskt vete skulle ha vunnit den senaste GASC-tendern, om det inte misslyckats på grund av en teknikalitet med frakten. När GASC återvänder i januari, skulle det förvåna om inte amerikanarna vinner och EU inte får sälja något alls.
Måndagens Crop Progress var den sista för året och där föll andelen ”good/excellent” en procentenhet till 62%. Hösten 2009 var det bättre. Det är i och för sig illavarslande med tanke på vad som hände med skörden 2010.
Argentina fortsätter att förbrylla marknaden. Efter Excel-missen tidigare i höstas, när det låga estimatet på 8.8 mt sades bero på ett summeringsfel i Excel, där flera siffror inte tagits med, blev det tyst från Argentinas jordbruksdepartement. Nu har jordbruksdepartement äntligen publicerat ett estimat som ska vara rätt. Den ligger på 8.5 mt. Alltså lägre än det estimat, som för någon månad sedan sades vara för lågt på grund av att en analytiker missat att ta med flera miljoner tons väntad produktion. Jordbruksdepartementet förtydligade nu också att det här ”estimatet” på 8.5 mt avgör hur mycket vete som kommer att erhålla exportlicens. Estimatet förefaller inte vara annat än en lögn, men en ursäkt för att kunna hålla vete kvar inom landet, med lägre inhemska priser som följd. Detta i sin tur missgynnar bönderna, men gynnar presidenten Kirchner, som naturligtvis hopps vinna röster på detta, får man förmoda. Dessutom får man nog justera ner exporten från Argentina för beräkningen av globalt tillgängligt vete. Därmed verkar informationen som en prishöjande faktor avseende terminspriserna.
Oberoende av detta, publicerade också BAGE sitt estimat i torsdags och det låg på 10.35 mt. IGC, som också rapporterade i torsdags angav 11.0 mt. IGC kan man nog bortse helt från. De tenderar att börja lågt och sedan höja estimaten, förmodligen i förhoppningen om att folk ska vara sparsamma med maten under så stor del av året som möjligt. Ingen tog heller någon notis om deras rapport när den kom. Antagligen kommer de fram till sina estimat genom att försiktigt justera sina egna tidigare medvetet felaktiga estimat med andras nyare, främst då troligtvis USDA:s.
Jag var en gång på ett av IGC:s årsmöten, som hölls i London. Huvudtalare var en politiker från Nigeria, ett land som i egenskap av tidigare brittisk koloni med kvarvarande smak för rostat bröd, importerar mycket vete.
Under en frukost innan årsmötet, med kollegor från en amerikansk investmentbank berättades under viss munterhet att US Grain Board bekostat talarens resa och vistelse med fickpengar (2000 dollar), samt skrivit talet, vilket möjligtvis var övertydligt, då talet avslutades med ”God bless you”. Talet var naturligtvis en hyllning till amerikanskt vete.
IGC:s rapport då, som kom i torsdags, vad sade den? IGC höjde sitt estimat för utgående lager av vete från 374 mt till 379 mt. Samtidigt steg priset på vete på börserna. Kan onödigheten med IGC förklaras tydligare?
Chicagovetet har vunnit mark i förhållande till majsterminen (basis december nästa år). Sedan höstsådden blev avklarad i höstas, har det framstått som ännu mer attraktivt att odla vete i förhållande till majs. Vi ser detta nedan:
Detta får naturligtvis terminerna på vårvete i USA att rasa, då priset fått fler att planera sådd av vårvete istället för majs. December-terminen på Minneapolis-vetet nådde kontraktslägsta i veckan som gick, men stängde veckan strax över på 731 cent. I början av året handlades kontraktet på 900 cent per bushel.
Brasilianska regeringen försöker förmå landets lantbrukare att odla vete istället för sojabönor som andra skörd, safrinha. Normalt odlas majs, men eftersom priset på sojabönor är så högt, är det många som planerat en andra skörd av sojabönor. Det är möjligt att lantbrukarna kommer att hörsamma regeringens uppmaning och det av två skäl. För det första importerar Brasilien vete huvudsakligen från Argentina och när nu Argentinas skörd tycks bli flera miljoner ton lägre än normalt – och väntat, bör det finnas efterfrågan på vete. För det andra har sojaodlingarna i år drabbats av en skadegörande skalbagge, som Brasilien inte har något godkänt bekämpningsmedel mot. Såsom odlingarna ser ut, har dessa då fritt fram att härja.
Nedan ser vi terminspriset på vete (dec 14) dividerat med terminspriset (nov 14) på sojabönor. Vete förefaller inte fullt så attraktivt i förhållande till sojabönor, men det ser ut som om trenden kan ha vänt till vetets fördel.
Den sista crop progress-rapporten har kommit för året och december-WASDE:n är i regel inte fullt så intressant. Förra året var det dock den som fick de stigande priserna på marknaden att inleda den prisnedgång som fortfarande pågår och samma sak skulle kunna hända i år igen.
Det är kallare än normalt i såväl norra Europa som i USA och det saknas snötäcke både här och där. I veckan som kommer väntas kylan tillta i USA.
De flesta i branschen vi talat med väntar sig sakta dalande pris på vete fram till april, ungefär, när vädret eventuellt kan få priset att stiga. I en sådan situation där nedsidan är relativt begränsad, men uppsidan kan få högre momentum, är talar risk/reward egentligen för att man bör stänga korta positioner.
Vi väljer därför att gå över till neutral rekommendation igen.
Optioner på vete
Nedan ser vi priserna på köpoptioner på Matif på November-2014 (Matif vete). Notera att volatiliteten har sjunkit ytterligare från 13 till 12% på årsbasis. Det är innebär att optioner på vete är billigare än på länge.
Nedanstående är priser på säljoptioner.
Maltkorn
November 2014 – kontraktet på har den senaste tiden gått lite svagare än Matif-vetet. Detta stämmer överens med förklaringen att det prisuppgången i vete hänger ihop med nollställning av tidigare korta positioner. Det är knappast någon som gjort detsamma i
maltkornsmarknaden, eftersom dess låga likviditet inte inbjuder den sortens handlare.
Majs
Majspriset föll tillbaka i veckan efter den omedelbara uppgången direkt efter WASDE-rapporten, helt i linje med vad jag skrev förra veckan.
Vi har tidigare haft köprekommendation och går över till neutral.
Sojabönor
Novemberkontraktet sjönk i veckan som gick, men ligger fortfarande på samma nivå som i slutet av oktober. 1150 cent är en nivå som priset gärna uppehåller sig kring, vad det verkar. Trenden är dock nedåtriktad och i takt med att vädret inte försämras i Brasilien, bör priset kunna fortsätta sjunka. Skörden i USA är nu helt avklarad.
Sådden i Brasilien är klar till 78%, vilket är något snabbare än normalt. I Argentina är hälften sått.
Nedan ser vi relationen mellan priset på Nov 2014 sojabönor och Dec 2014 majs, alltså priset på SX4 dividerat med priset på CZ4. Kvoten backade lite i veckan, från rekordet 2.55 till 2.52. Trots detta är det alltså mycket mer attraktivt att odla sojabönor än majs.
Vi behåller säljrekommendation.
Raps
November 2014-kontraktet har fortsatt att röra sig ovanligt lite. Medan priset på sojabönor rört sig lite också den senaste tiden, har det i alla fall varit mer än terminerna på rapsfrö.
Nedan ser vi kvoten mellan rapsfrö (november 14) och kvarnvete. Vi ser att priset på rapsfrö har handlats svagare under lång tid i förhållande till vete. Troligen är det detta som ligger bakom siffrorna från Jordbruksverket i veckan att rapsarealen är oförändrad jämfört med förra året, medan höstvetearealen är 78% större än förra året och 23% större än genomsnittet för de senaste fem åren. Förra året ökade höstrapsarealen med 29% till 80,200 ha. Höstvetearealen ökar i år till 381,500 ha, förra året 221,700 ha.
Vi fortsätter med neutral rekommendation för rapsfrö.
Potatis
Potatispriset av årets skörd, som fallit till 18 euro per deciton, där prisnedgånger i juli och augusti också funnit stöd, studsade på den nivån och stängde i fredags på 18.50. Trenden är fortfarande nedåtriktad och ett nytt test av 18 euro förefaller troligt.
Priset för sommarens skörd av potatis (april 2015-kontraktet) har handlats ner från 15.40 euro per dt till 15 euro under november. Handeln i det här terminskontraktet börjar komma igång. Det finns gott om köpare till terminskontraktet, då industrin alltid har intresse av att prissäkra inköpen för att ha kostnaderna under kontroll. Den som vill sälja kan alltså räkna med att likviditeten finns där, även om det inte ser så ut på börsen (än).
Gris
Lean hogs mars-kontrakt har de senaste veckorna handlats något under oktober månads toppnotering på 95 cent och stängde i fredags på 90.58 cent.
Mjölk
Terminerna på smör och skummjölkspulver vid Eurex-börsen har hämtat igen det snabba prisfall som skedde i början på november. Fonterra-noteringen gav stöd, men priserna därifrån har nyligen börjat komma in lite svagare igen.
Om vi utgår från terminspriserna på smör och SMP och aktuell växelkurs EURSEK, får vi följande terminskurva i kronor per kilo svensk mjölklråvara. Notera dock att dessa priser alltid bör ligga över ett pris för råvaran i Sverige (och på andra ställen också) eftersom SMP och smör är produkter och inte råvaror.
Hela kurvan ligger nu så pass högt att kalenderåret 2014 går att prissäkra på 3.80 kr / Kg basis SMP och smör.
Socker
Marskontraktet på råsocker föll ner till 17.15 cent i fredags. Det är den lägsta prisnivån sedan i september. RSI-index på 25 (<30) indikerar en översåld marknad och man kan vänta sig ett slut på prisfallet, följt av en rekyl uppåt.
Den som tycker om att köpa på rekyler, kan passa på nu. Vi rekommenderar köp.
Gödsel
Priset på kväve / urea har legat på 320 dollar den senaste veckan. Priset har gått upp fort från botten vid månadsskiftet augusti / september, men uppgången har tappat fart. Även om pristrenden förefaller ha vänt uppåt, skulle det inte förvåna om det kom en mindre rekyl. Det är i så fall förmodligen ett köptillfälle.
Till viss del ska sägas att prisuppgången på urea kan hänga ihop med att naturgaspriset stigit då det varit lite kallare än normalt framförallt i Nordamerika. Urea tillverkas av naturgas.
[box]SEB Veckobrev Jordbruksprodukter är producerat av SEB Commodities Sales desk och publiceras i samarbete och med tillstånd på Råvarumarknaden.se[/box]
Detta marknadsföringsmaterial, framtaget av SEB’s Commodities Sales desk, har upprättats enbart i informationssyfte.
Även om innehållet är baserat på källor som SEB bedömt som tillförlitliga ansvarar SEB inte för fel eller brister i informationen. Den utgör inte oberoende, objektiv investeringsanalys och skyddas därför inte av de bestämmelser som SEB har infört för att förebygga potentiella intressekonflikter. Yttranden från SEB’s Commodities Sales desk kan vara oförenliga med tidigare publicerat material från SEB, då den senare hänvisas uppmanas du att läsa den fullständiga rapporten innan någon åtgärd vidtas.
Dokumentationen utgör inte någon investeringsrådgivning och tillhandahålls till dig utan hänsyn till dina investeringsmål. Du uppmanas att självständigt bedöma och komplettera uppgifterna i denna dokumentation och att basera dina investeringsbeslut på material som bedöms erforderligt. Alla framåtblickande uttalanden, åsikter och förväntningar är föremål för risker, osäkerheter och andra faktorer och kan orsaka att det faktiska resultatet avviker väsentligt från det förväntade. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida resultat. Detta dokument utgör inte ett erbjudande att teckna några värdepapper eller andra finansiella instrument. SEB svarar inte för förlust eller skada – direkt eller indirekt, eller av vad slag det vara må – som kan uppkomma till följd av användandet av detta material eller dess innehåll.
Observera att det kan förekomma att SEB, dess ledamöter, dess anställda eller dess moder- och/eller dotterbolag vid olika tillfällen innehar, har innehaft eller kommer att inneha aktier, positioner, rådgivningsuppdrag i samband med corporate finance-transaktioner, investment- eller merchantbankinguppdrag och/eller lån i de bolag/finansiella instrument som nämns i materialet.
Materialet är avsett för mottagaren, all spridning, distribuering mångfaldigande eller annan användning av detta meddelande får inte ske utan SEB:s medgivande. Oaktat detta får SEB tillåta omfördelning av materialet till utvald tredje part i enlighet med gällande avtal. Materialet får inte spridas till fysiska eller juridiska personer som är medborgare eller har hemvist i ett land där sådan spridning är otillåten enligt tillämplig lag eller annan bestämmelse.
Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) är ett [publikt] aktiebolag och står under tillsyn av Finansinspektionen samt de lokala finansiella tillsynsmyndigheter i varje jurisdiktionen där SEB har filial eller dotterbolag.
Analys
Brent crude is now trading below its nominal 2018-19 average in EUR/barrel terms

Brent crude gained a meager 0.65% yesterday with a close of USD 66.55/b. That was not much given that US equity markets rallied 2% yesterday with Nasdaq now is almost back to its pre ”Liberation Day” level. Brent crude is trading unchanged this morning with little impulse to do anything it seems.

Equity markets have gotten a boost along with easing US tariff rhetoric. The Brent crude oil price has however not gotten the same rebound and is today still trading USD 8.5/b lower than its USD 75/b level from 2 April.
Two factors at hand here: Expectations of softer growth and more oil from OPEC+. One is that global growth in 2025 will still take a hit with softer growth and thus softer oil demand growth due to the US tariff-turmoil. Even if rhetoric has eased. The second is that OPEC+ has upped its production plans with a softer market as a result going forward. The latter message to the market happened almost at the same time as the ”Liberation Day” on 2 April.
Spot market still as tight as it was on 2 April. Still, the front-end market is more or less equally tight today as it was on 2 April. The average Brent, WTI and Dubai 1-3mth time-spread is USD 1.4/b today versus USD 1.5/b on 2. April.
The market setup/pricing is thus that the market is still tight, but that surplus will come. Either because global growth will slow due to US Tariff-turmoil or because OPEC+ will add more barrels.
Will OPEC+ resolve its internal quarrels? Worth remembering on the latter is that the latest more aggressive OPEC+ production growth plan is due to internal quarrels over quota breaches by Iraq and Kazakhstan. OPEC+ could potentially ease those growth plans just as quickly if the internal quarrel is resolved.
Brent crude in EUR/barrel is now trading at the nominal level from 2018-2019. That is nominal! Not taking account of any kind of inflation which cumulatively is up 20-30% since primo 2018. The average, nominal Brent crude oil price in 2018-2019 was EUR 59.1/b. The front-month Brent crude oil price is now EUR 58.4/b. And Brent forward 36mth is only EUR 55.5/b and in real terms one could subtract some 5-10% for the next three years from that nominal forward price. Quite sweet for consumers!
Brent has rebounded along with equities (here US Russel 2000 index in orange), but the rebound in oil has become more hesitant the latest days. Brent still trading USD 8.5/b below its pre ”Liberation Day” of USD 75/b
Brent crude forward curves. Today versus 2 April (’Liberation Day’). Still a tight current market but now with expectation that surplus is coming.
The Brent crude oil price versus the average Brent, WTI and Dubai 1-3mth time-spread. The latter is today on par with where it was on 2 April while the Brent 1mth price is down USD 8.5/b.
Brent crude in EUR/b is down to its 2018-2019 nominal price level. Not bad for euro-based oil consumers!!
Yearly averages for Brent crude in EUR/barrel. The Brent 1mth in EUR/barrel is today trading below its nominal average from 2018-2019 of EUR 59.1/b. And 36mth forward Brent is trading at only EUR 55.5/b. And that is nominally both ways. Add in some 20-30% inflation since primo 2018 and 5-10% additional inflation next three years. Think real terms!
Analys
OPEC+ tensions resurface: Brent slides to $66.6

Brent crude prices have lost the positive momentum seen from Monday evening through midday yesterday. The price initially bottomed out at USD 65.7 per barrel on Monday afternoon, before climbing steadily by USD 3 to USD 68.7 on Wednesday morning. However, that upward momentum quickly reversed course. Brent tumbled nearly USD 3.4, hitting a weekly low of USD 65.3 per barrel before recovering some losses. As of this morning, it trades at USD 66.6 – a reflection of continued and substantial volatility.

Market fundamentals have largely remained in the background, with tariff rhetoric still dominating headlines. However, yesterday’s drop was clearly driven by the supply side of the equation, after reports emerged that several OPEC+ members are pushing for an accelerated oil output increase in June.
The timing of this move – amid global trade uncertainty and softening demand – may seem counterintuitive. But internal rifts within OPEC+ appear to be taking precedence. In May, Saudi Arabia already surprised the market with an output hike aimed at disciplining quota violators. That move failed to restrict Kazakhstan, the group’s largest overproducer, and has now triggered discussions of yet another sizeable production boost in June.
A later statement from Kazakhstan’s energy ministry, pledging renewed compliance, may have helped lift crude prices slightly this morning.
The next OPEC+ meeting is set for May 5, with the proposed June output hike expected to top the agenda. The group will likely choose between a scheduled, incremental increase of 138,000 barrels per day, or a more aggressive jump of 411,000 barrels per day – equivalent to ish three months’ worth of increases rolled into one. The latter scenario would put downward pressure on oil prices and highlight deepening tensions within OPEC+, while also exacerbating concerns in a market already clouded by weak demand expectations.
Although the final decision on volumes remains unclear, OPEC+ has demonstrated it still has pricing power, and that it can pull prices lower quickly if it chooses to do so.
________
US DOE DATA
U.S. refinery activity picked up in the week ending April 18, with crude inputs rising by 326,000 barrels per day to a total of 15.9 million. Utilization rates also climbed to 88.1%. Gasoline output strengthened to 10.1 million barrels per day, while distillate fuel production edged lower to 4.6 million.
Crude imports declined by 412,000 barrels per day to 5.6 million last week. Over the past month, import volumes have averaged 6.1 million barrels per day – down 6.8% compared to the same period a year ago. Gasoline and distillate imports came in at 858,000 and 97,000 barrels per day, respectively.
Inventories were mixed. Crude oil inventories (excl. SPR) rose slightly by 0.2 million barrels to 443.1 million, still 5% below the five-year average. Gasoline inventories posted a sharp draw of 4.5 million barrels and are now 3% under seasonal norms. Diesel inventories dropped by 2.4 million barrels, leaving levels 13% below the five-year average. Propane inventories rose by 2.3 million but remained 7% under typical levels. Total commercial petroleum inventories saw a net decline of 0.7 million barrels on the week.
Product demand was generally stable. Total products supplied averaged 19.9 million barrels per day over the last four weeks, up 0.4% year-on-year. Gasoline demand slipped by 0.4%, while distillates and jet fuel rose sharply, by 12.8% and 13.8%, respectively.


Analys
Nam, nam, nam. Give me more 36mth forward Brent crude in EUR/barrel

Brent carried higher by relief rally across markets as Trump backs away from sacking Powel. Brent crude rose 1.8% ydy to USD 67.44/b with an intraday high of USD 68.04/b. The gain was driven by a relief rally across markets as it became clear that Trump would not try to force out Powel from his role as chair of the US Fed. US equities rallied more than 2.5% as a result and pulled oil along upwards in relief. The gains continue this morning both in equities and oil with the latter up 1.2% to USD 68.25/b.

Forward oil in euro looks very appealing for consumers. Even after recent oil price gains. A weaker USD and a lower oil price at the same time recently has strongly lifted the appeal for oil purchases by non-US denominated oil consumers. The euro has rallied against the USD. On Monday Brent closed at EUR 57.57/b while the 3yr forward Brent price closed at a nominal EUR 53.95/b when the forward fx rate is applied. But this is nominal three years forward basis. If we also assume that Eurozone inflation will average 2% pa. for the next three years, then the real forward euro price for oil is even lower. The price for Brent crude today is EUR 60.1/b for the front-month while the 36mth contract is EUR 55.1/b when the forward eurusd rate of 1.2 is applied. If we also assume a 2% annual inflation for three years then the real forward price is only EUR 51.9/b. Compare this to the average nominal price of Brent crude from 2015 to 2019, the shale oil boom-years, when Brent crude only averaged USD 58.5/b and EUR 51.3/b. This period was the tragic oil-years when US shale oil companies were chasing volumes rather than profits with many of them going bankrupt as a result. Even after the recent rally in Brent crude oil prices, the forward 36mth price in EUR is still relatively cheap in historical terms and especially so when the 36mth real forward price is taken into account.
The 36mth real forward price for Brent crude in EUR/b is almost down to the ”valley of death” period from 2015 to 2019 when Brent crude nominally averaged USD 58.5/b and EUR 51.3/b. That was the period when US shale oil producers aimed for volume over profits which led many of them to bankruptcy.

-
Nyheter4 veckor sedan
Danska Seaborg Technologies siktar på serieproduktion av smältsaltsreaktorer till mitten av 2030-talet
-
Analys4 veckor sedan
Brent Edges Lower After Resisting Equity Slump – Sanctions, Saudi Pricing in Focus
-
Nyheter3 veckor sedan
Oljepriserna slaktas på samtidiga negativa faktorer
-
Nyheter4 veckor sedan
Guld kostar över 3100 USD per uns och 1 miljoner kronor per kilo
-
Analys3 veckor sedan
Tariffs deepen economic concerns – significantly weighing on crude oil prices
-
Nyheter3 veckor sedan
Två samtal om det aktuella läget på råvarumarknaden
-
Analys3 veckor sedan
Lowest since Dec 2021. Kazakhstan likely reason for OPEC+ surprise hike in May
-
Analys3 veckor sedan
Quadruple whammy! Brent crude down $13 in four days