Connect with us

Nyheter

Råvaruhandlare i samtal med Chicago Mercantile Exchange

Published

on

CME Group för samtal med råvaruhandlareI slutet av vecka 37 2012 mötte drygt två dussin råvaruhandlare som i vanliga fall handlar via börsgolvet på NYBOT eller ICE Futures US, vilka båda ägs av ICE (Intercontinental Exchange) företrädare för CME (Chicago Mercantile Exchange) som även äger COMEX, NYMEX och CBOT. Syftet med mötet var att utröna om det fanns intresse från dessa aktörer att handla på CME om denna börs skulle lansera terminskontrakt liknande dem som NYBOT tillhandahåller på så kallade soft commodities.

På NYBOT sker i dag den största delen av den globala terminshandeln i arabica-kaffe, råsocker, bomull och frusen koncentrerad apelsinjuice. Under sommaren 2012 har denna råvarubörs ägare, Atalantabaserade ICE, meddelat att golvhandeln i dessa råvaror kommer att upphöra den 19 oktober 2012.

Flera handlare har sagt att de har blivit kontaktade av CME och erbjudna att delta i förra veckans möte, men företrädare för CME vill vare sig bekräfta eller dementera om det är aktuellt att lansera dessa råvarukontrakt på någon av de börser som CME äger och driver.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *