Connect with us

Nyheter

Priset på argentinska sojabönor faller då handeln förlamas av rykten

Published

on

Odling av spannmål i ArgentinaHandeln i argentinska sojabönor stängde i torsdags på 1.700 pesos, motsvarande 371 USD per ton, ett fall från 1.760 pesos sedan dagen innan. Det var bland annat ett fall på priset på amerikanska sojabönor, men också rykten om att den argentinska staten planerar att införa en ökning av exportskatten på sojabönor som fick priset att falla. Som en effekt var handeln i det närmaste obefintlig. Marknadens reaktion fick en källa på det argentinska finansdepartementet samt landets biträdande jordbruksminister att gå ut och säga att det för närvarande saknades planer på några eventuella ökningar av exportskatterna i syfte att stärka landets ekonomi.

I Bahia Blanca, i södra delen av Argentina, fanns köpare på sojabönor till 1.600 pesos per ton, men inga avslut noterades. I Rosario, förekom inte heller några avslut för sojabönor för leverans i maj 2013.

Följande är en lista över priserna på spannmål och oljeväxter i Argentinas viktigaste hamnar. Värdena inom parentes är från föregående session. Alla siffror avser pesos per ton.

Priser på spannmål i Argentina

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *