Connect with us

Nyheter

Ökade behov av sojabönor i Sydostasien

Published

on

Produktion av fjäderfä för mat kräver foderSydostasiens foderproduktion spås fortsätta att öka med minst fem till sex procent de kommande åren. Trots detta medför den expanderande jordbrukssektorn i Kina att landet kan komma att behöva importera betydande mängder jordbruksprodukter, till exempel foder.

Den ökande produktionen av djurfoder kommer sannolikt att driva upp importen av sojabönor, sojamjöl och majs i Sydostasien, råvaror som redan stöds av höga priser. Sydostasiens foderproduktion förväntas öka 4,5 procent till rekordhöga 5,2 miljoner ton under det regleringsår som slutade 30 september.

Kina är världens största köttkonsument och landets förmåga att producera sötvattenbruksprodukter som till exempel räkor och fisk närmar en topp på grund av miljörelaterade frågor och stigande efterfrågan. Stigande export av levande fisk från Malaysia, Filippinerna och Vietnam har också gett en stimulans till industriella vattenbruk i Sydostasien. Sojamjölspriserna har stigit under de senaste månaderna, men sojamjöl är fortfarande billigare än fiskmjöl och har snabbt ersatt fiskmjölet som en foderingrediens.

Starkare lokal efterfrågan på kött har också ökat behovet av produktionen av djurfoder. Under de senaste åren har den årliga per capita-förbrukningen av fjäderfä i Indonesien nästan fördubblats till 7 kg och det finns en hel del utrymme för tillväxt, eftersom samma siffra ligger på 38 kg i grannlandet Malaysia. Indonesiens efterfrågan på djurfoder förväntas öka med 9 procent under 2012 till 1,12 miljoner ton.

Thailand har återupptagit sin fjäderfäexport till Europa efter att ha stoppat denna ett par år grund av fågelinfluensautbrott. Landets djurfoderproduktion har ökat med 6 procent under 2012.

Den filippinsk foderproduktion har dämpats under året på grund av en shake-up i den lokala svinindustrin som lett till att många små producenter gått i konkurs, och tvingat landet till en ökad köttimport från Kanada och Europa.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *