Connect with us

Analys

Majspriset fortsätter att följa vår karta

Published

on

Axier Equities analyserar majsprisetNär vi gjorde en teknisk analys på CORN CBT den 31 januari var priset 631,75 USD och vår inställning var att majs behövde samla kraft under en tid, innan nya uppgångar kunde bli aktuella.

En titt i backspegeln visar att majspriset konsoliderat och flyttat sig sidledes inom ett smalt område de senaste tre veckorna, för att bygga upp styrka. Men nu börjar det bli dags för en ny, större rörelse igen och redan inom en vecka bör vi få klart för oss vart majs tänker ta oss härnäst.

Vi har fått en botten den 15 december på 576,50 USD och en ny, högre lågpunkt på 592,50 USD den 18 januari. Till detta kan vi nu dessutom lägga en lågpunkt på 625,50 USD den 15 februari. Så länge detta mönster med allt högre lågpunkter består, ser vi trenden som stigande. Speciellt när dessa inträffar i mitten av månaden, eftersom vår startpunkt kom just den 15:onde (december).

Vi siktar därför på fortsatta uppgångar när den nu pågående kraftsamlingsfasen går mot sitt slut. När CORN CBT stänger över 665 USD har vi fått ytterligare en pusselbit på plats inför en resa upp mot i första hand 715-745 USD. På sikt kan ännu högre nivåer bli aktuella under 2012, men vi tar ett steg i taget och tolkar hela tiden de signaler som marknaden ger oss.

TA på majspriset den 21 februari 2012

Vår alltid så viktiga stopploss placerar vi idag på 611 USD, vilket är det värde som vi får fram idag om vi sammanbinder den senaste tidens lågpunkter (se diagrammet). Så länge majspriset är över denna nivå ser vi ingen anledning att behöva revidera vår prognos och uppfattning om fortsatta uppgångar den närmaste tiden.

Du kan handla MAJS med följande minifutures:
Uppgång MINILONG MAJS P med en hävstång kring 4,71
Nedgång: MINISHRT MAJS H med en hävstång kring 3,73

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *