Connect with us

Nyheter

LNG-priset det lägsta på 1 år i nordöstra Asien

Published

on

LNG, dvs naturgas som har kylts till flytande form, har sjunkigt i pris för sjunde veckan i rad i nordöstra Asien rapporterar World Gas Intelligence. Priset för leverans i närtid (fyra till åtta veckor) är nu 14 USD per BTU, vilket är det lägsta sedan 18 juli 2011.

Flytande kyld naturgas i tankVi antar att LNG för leverans i nordöstra Asien knappast berör någon handlare i Sverige på ett direkt sätt. Men i en värld som sätter sitt hopp till att den kinesiska ekonomin fortsätter att växa i bra tempo, i kombination med att den kinesiska statens ekonomiska siffror anses opålitliga, så är det just denna typ av indikatorer som är intressanta att följa.

Sedan ska det avslutningsvis sägas att allt är relativt. 14 USD per BTU är fortfarande högre än vad naturgas kostar i Europa och mångdubbelt högre än vad gasen kostar i USA, där priset i skrivande stund är 2,88 USD per BTU, även om de priserna avser vanlig naturgas.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Magnus

    25 juli, 2012 at 01:12

    Verkligen intressant hur priset på naturgas i flytande form och i form av LNG kan skilja sig åt i världen. Men i grunden är det ju väldigt enkelt, det finns väldigt begränsad infrastruktur för att exportera naturgas.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *