Connect with us

Analys

Ingen styrka i oljan

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesOlja Crude Oil (Kontinuerligt kontrakt)

Olja kan ha gjort en botten den 7 november som kan stå sig ett tag. Vi fick den 19 november en högre topp och det som nu skall komma är en högre botten.

För att vara intresserad av att köpa behöver vi se att det blir en stängning över $89.80. Vi vill se att det finns styrka innan vi köper.

Tittar vi på 200 dagars enkelt glidande medelvärde befinner sig oljan långt under denna nivå och då skall vi inte vara aggressiva med att vara köpare.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella handlarna har tagit mer och mer positiva positioner men den sista tiden har de åter börjat ta negativa positioner. Dessa data är alltid svår att dra för stora slutsatser av. Men det finns just nu ett visst positivt momentum som kan få oljan att stiga upp mot $94 och även mer än så.

Alternativt är nedgången ej över och då får vi blicka mot nästa stödzon som vi har runt $81.70.

Det kortsiktiga veckomomentum pekar fortsatt upp medan det kortsiktiga dagsmomentum pekar ned men är vid nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar. När båda dessa pekar i samma riktning kan man ta en köpsignal.

Analys på olja (crude oil) den 29 november 2012

Slutsats: Oljan är i en position där vi kan ha fått en botten den 7 november som kan stå sig i några veckor till om inte månader. För att vara fortsatt positiv behöver vi se oljan över $89.90 det kan då bli en snabb stigning till $94 zonen.

Du hittar olika sätt att handla olja i vår guide över handelsalternativ.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *