Följ oss

Video

Handla råvaror med Bull & Bear Certifikat

Publicerat

den

Certifikat Bull & Bear - Handelsbanken

Ett effektivt sätt att investera i råvaror är att använda Bull & Bear Certifikat. Det är börshandlade värdepapper som du enkelt kan handla via din vanliga nätmäklare. I denna video ger Anders Nicander på Handelsbanken en genomgång av hur handel med certifikat fungerar.

Uppdatering: Avanza som publicerade videon har tyvärr tagit bort den.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
2 Kommentarer

1 kommentar

 1. Tore

  29 juli, 2012 vid 01:05

  Intressant hur stort intresset för att investera med bull och bear-certifikat har blivit. Men är iofs ett väldigt smidigt sätt att spekulera i priser.

  • Magnus

   14 oktober, 2012 vid 19:31

   Ja jag trodde aldrig att bull- och bear-certifikat skulle bli så stora. Kändes lite exotiskt jämfört med ETFer. Men det är bra produkter så kul att investerarna har upptäckt pappren.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Video

Sju stadier av ett imperium

Publicerat

den

Ett imperium och pengar, valuta, guld och manipulation

Detta är den andra delen av serien Hidden Secrets of Money kallad Seven stages of empire. I den första delen gick Mike Maloney igenom skillnaden mellan valuta och pengar. I denna video går han igenom sju stadier av ett imperium, som går igenom hur valuta används och manipuleras över tid i takt med att ett imperium går igenom olika stadier. Vad som däremot behåller sitt värde oavsett manipulationen av valutan är guld.

Fortsätt läsa

Video

Valuta vs pengar

Publicerat

den

Pengar vs valuta, currency vs money

Valuta och pengar är inte samma sak, även om vi liksom de flesta andra använder orden som om de vore synonymer. De har många egenskaper gemensamt, men egenskapen som värdebevarare över tid är det bara en som har. Det är exempelvis en stor skillnad över tid om ett mynt är gjort av guld jämfört med om det är gjort av en värdelös metall med en siffra på.

Se den intressanta videon, Hidden Secrets of Money – Currency vs Money, där Mike Maloney leder oss igenom begreppen och vad de innebär.

Fortsätt läsa

Video

Guld – Säker tillgång eller pyramidspel?

Publicerat

den

Smycken av guld har blivit billigare

Är guld en säker och värdebeständig tillgång eller ett stort pyramidspel? Det är något tillspetsat vad Veckomagasinet på Handelsbanken TV handlar om denna vecka.

Lennart Ekdal låter gästerna Markus Ekberg, VD för Endomines, Patric Andersson, Docent ekonomisk psykologi och Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, komma till tals om sina åsikter.

Guldpriset har redan fallit tillbaka rejält från toppnivån. Markus Ekberg är inte speciellt orolig för att priset ska falla mycket lägre. ”Jag kan inte tänka mig att guld ska sjunka till 1 000 dollar”, säger han. Magnus Strömer har en annan åsikt. ”Det har fallit mycket, men fallet har bara börjat”, säger han. ”Samma psykologi som gäller för guld gäller för till exempel aktier. Det handlar om förväntningar.”, säger Patric Andersson.

Guld – kedjebrev eller värdebeständigt?

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära