Följ oss

Nyheter

Guldpriset testar 1800 dollar – Analys av Ingemar Carlsson

Publicerat

den

Guld analyseras av Ingemar Carlsson

Ingemar Carlsson ger en uppdatering av den tidigare tekniska analysen på guldpriset nu när motståndet vid 1800 dollar per uns testas.

Ingemar Carlsson är en av Sveriges ledande tekniska analytiker och vi publicerar då och då hans tekniska analyser på råvaror. Se även vår sida för guldkursen, där både aktuell pris och historiska kurser visas.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
3 Kommentarer

1 kommentar

 1. Tore

  28 september, 2012 vid 02:28

  Majoriteten verkar vara överens om att guldet ska öka i pris under kommande kvartal. Men samtidigt verkar också många just nu vara något osäkra var guldkursen är på väg på kortare sikt.

 2. Vedde

  28 september, 2012 vid 17:20

  Snart så, snart kommer guldpriset spränga 1800-dollar-nivån. Pengar ska tryckas för fulla muggar under lång tid. Mumma för den gyllene ädelmetallen.

 3. Goldfinger

  28 september, 2012 vid 19:06

  1800 är bara första steget jag tror det är 2000 som gäller snart

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära