Connect with us

Analys

Guld fortsatt i negativ trend men…

Published

on

Teknisk analys på guld från Axier EquitiesGuld Globex (kontinuerlig termin)

Guld vände i förra veckan ner vid nivåer som bevakas av många. Vi hittar gamla toppar och strax däröver en fallande trendlinje från de två tidigare toppar som vi har sett att guldet har gjort i denna nedgång.

Vi har fortsatt lägre bottnar och lägre toppar och det är en definition på en nedåtriktad trend. Nu har guldet fallit tillbaka och har gjort en högre botten strax över $1650. Får vi en passering av $1700 är det möjligt att den negativa trenden har brutits.

COT (Commitment of Traders Report) visar att investerarna har minskat på sina negativa positioner. De är nu i en mellanzon och då är det inte mycket vägledning som vi får. Det finns därmed utrymme att vi får en större rörelse både uppåt som nedåt. Det finns dock sentiment som föreslår att det finns utrymme uppåt.

200 dagars enkelt glidande medelvärde hittar vi runt $1664.4 och vi kan se att det har fungerat som ett stöd för guldet.

Teknisk analys på guldterminen (Globex)

Tidsmässigt har vi uppåtriktade tidscykler till den 29-30 januari och sedan gäller den 10 februari och den 21 februari. Kom ihåg att dessa tidscykler kan bli både en topp som botten. Vi måste se vilken trend vi har in i denna period. En större cykel tar slut den 15-19 mars och det är preliminärt en botten.

Årscykeln för guld är nu uppdaterad och räknar med en botten den 21 december och sedan har vi uppåtriktade tidscykler till den 17 januari eller den 29-30 januari. Därefter har vi den 10 februari och sedan den 21 februari. En större botten den 15-19 mars är möjlig.

Veckomomentum för guldet pekar upp men vi har inte sett att det har tagit fart uppåt utan istället mer rört sig i sidled. Det normala är att det inte är styrka vi då ser utan risken finns för att vi kommer att se en ny dipp nedåt.

Slutsats: Guld har lägre toppar och lägre bottnar. Just nu har vi en högre botten och det finns en möjlighet att vi kan få en högre topp. Trenden är ned vilket gör att vi måste avvakta med att vara köpare. Får vi en säljsignal skall vi reagera på denna.

Se handla-guiden för olika alternativ att ta en position.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *