EnQuest gör en ovanlig finansiering

EnQuest - Producent av olja och naturgasEnQuest, som tidigare knoppats av från Lundin Petroleum, är ett företag som fokuserar på produktion av olja och gas, till skillnad från många andra bolag som fokuserar på den tidigare prospekteringsfasen.

EnQuests CFO Jonathan Swinney förklarar här vad företaget gör och hur det aktuella läget ser ut. Men lika intressant är att han här förklarar den obligation som företaget nu ger ut, som vänder sig till privatinvesterare. Något som är högst ovanligt för oljebolag i Nordsjön, och sannolikt inte vidare vanligt rent allmänt för oljebolag.

Det är en obligation på 9 år som ger 5,5 % per år, där det minsta beloppet man kan teckna sig för är 2000 brittiska pund. Obligationerna kommer sedan att handlas på Londonbörsen. EnQuest vill ha in minst 100 miljoner pund. Teckningstiden löper tom den 8 februari, men kan stänga tidigare om intresset är stort.

  3 Replies to “EnQuest gör en ovanlig finansiering”

  1. Claes skriver:

   Intresset för EnQuests obligation verkar inte var så stort som väntat. Märkligt att bolaget inte vände sig till svenska investerare, det är ju ett Lundin-bolag trots allt, och ett som är relativt känt i Sverige.

   1. Hansson skriver:

    Håller med, märkligt att de håller sig till Storbritannien, borde ha kunnat gå att göra något med Enquest i Sverige också.

   2. Persson skriver:

    De verkar i alla fall ha kommit i mål till slut.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top