Följ oss

Nyheter

Vad händer med oljepriset?

Publicerat

den

Oljefat till olika pris

Olja lagras i fatEn hel rad av små störningar kring produktion och export av olja runt om i världen trycker upp priset på olja. Till det kommer den oro som just nu finns kring vad som händer om västvärlden aktivt anfaller Syriens regim.

För de som tradar i olja gäller det självklart att förutspå prisutvecklingen på kort sikt och följa trender. Men för de som investerar och spekulerar mer långsiktigt, oavsett om det är i olja, oljebolag eller oljeservicebolag, gäller det att ha en uppfattning om prisutvecklingen på längre sikt. Samt vad en sådan utveckling gör för utbud och efterfrågan. I videon nedan går Liam Denning på Wall Street Journal MoneyBeat igenom de mer långsiktiga faktorerna. Han lägger fram en serie av faktorer som talar för att oljepriset över tid inte kommer att gå upp, utan snarare ner. Han förklarar även att inte ens oljebolagen gillar när priset sticker i höjden. För när priset når 125 USD per fat händer något, det är punkten där världen väldigt aktivt börjar ta åtgärder för att minska oljeanvändningen, vilket gör att efterfrågan blir lägre och förblir lägre även när priset sjunker tillbaka.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära