Connect with us

Nyheter

USO-oljefondens nya exponering

Published

on

Liggande och stående fat med olja

Oljepriserna och oljemarknaden har varit stökig den senaste tiden med kraftigt negativa priser i vissa fall. Ett finansiellt instrument som verkligen hamnat i hetluften har varit den börshandlade fonden USO som investerade i frontmånaden i olja. USOs förvaltare har sedan dess kommit på att det kanske inte var den bästa strategin.

Förvaltarna för USO har därför lämnat in ett antal olika förslag på ändringar av sitt placeringsreglemente. I det senaste förslaget adderas december 2020 och juni 2021 till förfallomånaderna. Ingen exponering kommer att finnas mot oljepriset per november 2020, men väl för juli, augusti, september, oktober, december.

Så här ser USOs exponering ut nu just efter att ha börjat sin rullande process. USO har för närvarande exponering för 7 olika kontraktsmånader. USO planerar nästa rullning av sina innehav den 5 maj 2020.

Det stora raset i oljepriset gjorde att USO genomförde en omvänd splitt efter det att marknaden stängde den 28 april 2020. Åtta gamla andelar kom att bli en ny andel.

ETF-fondens USO:s innehav av oljekontrakt
Källa: Bloomberg
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *