Connect with us

Nyheter

Trafigura planerar att ta ut stora mängder koppar från LME-lager

Published

on

Koppar

Råvaruhandlaren Trafigura planerar att ta ut stora mängder koppar från London Metal Exchange-registrerade lager, sa två personer som är bekanta med saken och tillade att metallen sannolikt kommer att finnas kvar i Europa.

Innehaven av koppar i LME-registrerade lager, som uppgår till 83 325 ton, är redan låga. Annullerade warrants – metall öronmärkt för leverans – uppgår till 31,2 procent eller 26 000 ton. Det kan jämföras med 12 procent den 3 januari.

De flesta av de annullerade warrants – 20 600 enligt de senaste uppgifterna från London Metal Exchange – finns i Rotterdam, Nederländerna.

Trafigura avböjde att kommentera om det låg bakom avbokningarna, men sa: ”I en miljö med begränsad tillgång, som återspeglas av höga kopparriktmärken i Europa, säkerställer vi att vi kan fortsätta att förse våra kunder med de metaller de behöver.”

Indragningarna och stora innehav av kopparwarranter och kontantkontrakt ger upphov till viss oro för leveranser på LME-marknaden.

Detta har minskat rabatten för spotpriset mot det tre månader långa kopparkontraktet till cirka 8 dollar per ton från att ha varit 26 dollar per ton den 9 januari i år.

Benchmark-kopparpriserna på LME nådde 9 279 USD på tisdagen, det högsta priset sedan 16 juni 2022 och en uppgång på nästan 25 procent sedan slutet av september.