Connect with us

Nyheter

Storbritannien står inför den sämsta veteskörden sedan 1980-talet

Published

on

Vete i närbild

Storbritannien kan stå inför den sämsta veteskörden sedan 1980-talet, rapporterade The Guardian och citerade National Farmers ’Union. Avkastningen kan komma att minska med en tredjedel säger NFU, efter flera på varandra följande säsonger av extremt väder.

”Vi har sett väldigt utmanande förhållanden i hela landet” sa Tom Bradshaw, vice ordförande för NFU, till tidningen. ”Avkastningen har minskat och det ser ut som den lägsta skörden på cirka 30 år. Kvaliteten verkar vara varierande, men vi vet inte vad vi tittar på förrän det är skördat”

Under den senaste veckan följdes svåra åskväder av en mindre värmebölja med den längsta perioden med temperaturer över 93 grader Farenheit sedan 1961.

Även om det var torrare än vanligt, följde våren den våtaste februari någonsin. Många regioner i Storbritannien såg utbredda översvämningar. Jordbrukarna kunde inte plantera och växtsäsongen fick dålig start, sade tidningen.

Avkastningen kan ha fallit med så mycket som 30–35 procent över hela landet och kanske ännu mer på vissa platser, sa han till tidningen. Det skulle betyda att Storbritannien skulle vara en nettoimportör av spannmål snarare än en exportör.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *