Nordic Gold Trade anställer Nils Brobacke som chefsstrateg

Nordic Gold Trade – ett av Sveriges ledande företag inom handel med fysiskt guld – anställer Nils Brobacke som chefsstrateg. Rekryteringen är en del av Nordic Gold Trades snabba expansion som handlar om att utveckla och ta tillvara på det stora intresset för ädelmetallen som finns på finansmarknaderna. Nils Brobacke tillträder tjänsten under augusti månad.

Nils Brobacke på Nordic Gold Trade
Nils Brobacke

Intresset för att investera i guld, och inte minst fysiskt guld, har tilltagit under första halvåret 2020, vilket har bidragit till att Nordic Gold Trade expanderat och kraftigt ökat omsättningen.

– Under första halvårets turbulens har det blivit uppenbart för många investerare att en väldiversifierad portfölj bör innehålla en viss andel guld. När vi dessutom har sett en kraftig uppgång i priserna för ädelmetaller ökar intresset att aktivt handla dessa, säger Michel Rufli, vd för Nordic Gold Trade, och fortsätter:

– Samtidigt finns det ett fortsatt stort informationsbehov på de svenska finansmarknaderna vad gäller guld, och de möjligheter för att handla i ädelmetaller som finns. Här kommer Nils Brobackes stora erfarenhet av handel och trading att kunna bidra med värdefull kunskap till svenska investerare. Han är redan en välkänd profil som i flera sammanhang deltagit som expert och rådgivare.

Nils Brobacke kommer närmast från CMC Markets och tillträder positionen som chefsstrateg på Nordic Gold Trade under augusti månad.

– Jag ser verkligen fram mot att informera om de möjligheter som guld, och även silver, erbjuder. Svenskarna har av tradition varit ett aktiefolk. Men under den här våren har det blivit tydligt för många om vilka möjligheter ädelmetaller erbjuder för att skapa en bättre och jämnare avkastning i en portfölj, och fortsätter:

–  Corona-krisen har inneburit ett ökat intresse för guld. Där även svenska institutioner och kapitalförvaltare börjar investera i fysiskt guld, som en viktig byggsten i portföljen. Inte bara för att boosta avkastning, utan även som hedge mot valutarisk och räntenedgång och helt utan motpartsrisk.

Sedan årsskiftet har guld stigit med 23 procent i SEK. Ädelmetallen har sedan år 2000 haft en bättre utveckling än de flesta aktieindex, och är upp drygt 600 procent. Under samma period är exempelvis Dow Jones Industrial Index upp cirka 150 procent. Dessutom är korrelationen med aktiemarknaden låg, vilket är bra för den som vill ha en jämnare värdeutveckling på sin portfölj. En tumregel är att en väldiversifierad portfölj bör innehålla cirka 10 procent guld.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top