Connect with us

Nyheter

Stor potential i Tethys Oil-aktien

Published

on

Tethys Oil, aktie-analys sammanfattadTethys Oil lämnade i tisdags en stark rapport för det andra kvartalet där nettoresultatet var 14 procent högre än Erik Pensers förväntningar. Det framgår av en uppdragsanalys efter rapporten, gjord av Erik Penser under varumärket EP Access, vilken uppmärksammas av nyhetsbyrån Finwire.

EP Acess ser sammantaget en hög kurspotential framåt i aktien samtidigt som det faktum att bolaget har flera producerande tillgångar begränsar risken till medelhög. De ser också gott om potentiellt bränsle i form av kommande operationella och fundamentala triggers.

Tethys Oil värderas ett ett p/e-tal på 6 på vinstprognosen för 2015, men det är inget bra värderingsmått för oljebolag eftersom produktionen minskar reserverna och därigenom substansen. ”Vår indikativa beräkning pekar dock på att dagens kurs bara diskonterar de mest uppenbara värdena i bolaget och inget mer”, skriver EP Access.

EP Access höjer sina estimat för försäljning och resultat rejält för 2014 till 2016. Försäljningsprognoserna höjs mellan 12 och 14 procent medan prognoserna för rörelseresultaten höjs mellan 9 och 15 procent.