Silver på sin högsta nivå sedan i februari

De börshandlade fonderna med fokus på silver steg i veckan när silverpriset nådde sin högsta nivå sedan i februari. Därmed stod denna ädelmetall ut då denna prisuppgång inte speglades på guldmarknaden.

Silvertacka från Sprott

Silver utvecklades mer som en industrimetall och steg på hopp om ett handelsavtal mellan USA och Kina. Uppgången stöddes även av den amerikanska detaljhandelsförsäljningen som var starkare än väntat. Silver har en roll som värdebevarare i likhet med guld, men har också många industriella användningsområden.

Kan gynnas av en räntesänkning

Både silver, och den bredare råvarumarknaden, kan gynnas om den amerikanska riksbanken, FED, väljer att sänka räntan på det kommande FOMC-mötet i juli. Den legendariske råvaruhandlaren Jim Rogers sade i veckan att han ser större möjligheter för silver än för guld, men att priserna fortfarande är för höga för att han skall vilja köpa. Han sade att han hellre skulle köpa silver än guld på dessa nivåer. Han sade att han äger guld i dag, och att han inte har för avsikt att sälja om det inte inträffar en kris. Om och när en bubbla utvecklas och det kommer förmodligen att ske för att världen står inför stora problem under de närmaste åren så måste jag kanske sälja mitt guld tillade han.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top