Analys
SEB – Råvarukommentarer, 4 februari 2013
Rekommendationer
Inledning
Oljepriset fortsatte att stiga i veckan. Nickel bröt en långre tids kräftgång och rusade i pris. Elmarknaden fortsatte att konsolidera sig efter att ha backat i två veckor. Mot slutet av veckan vände priset på tysk el och utsläppsrätter tvärt uppåt, vilket kan ge stöd för den nordiska elmarknaden.
I fredags noterades certifikat på palladium: PALLADIUM S, BULL PALLAD X4 S och BEAR PALLAD X4 S.
Dessutom noterades bull och bear på kaffe och socker – två “softs” som i nästan exakt två års tid fallit i pris hela vägen ner till där de låg innan den stora prisuppgången inleddes. Vi tror att båda står inför en kraftig prisuppgång. Kaffe tycks ha etablerat en botten att starta från, medan det är mer osäkert för sockermarknaden.
Råolja – Brent
I torsdags kom rapporten från Libyen att utländska oljearbetare lämnar landet, med lägre produktion som direkt konsekvens. Det finns samma oro som i Algeriet. Landets mål att nå upp till 2 mbbl/dag i produktion kommer inte att uppnås. Detta fick oljepriset att stiga rakt genom det tekniska motståndet på strax över 115 dollar. Nästa motstånd ligger på 117.95 dollar. Dit är det inte långt från fredagens stängning på 116.76.
Oil & Gas Journal skrev i lördags om att de ser ett lägre oljepris som osannolikt. De citerar IFP Energy Nouvelles(IFPEN) i Paris, som nämner några faktorer som är nödvändiga för ett lägre oljepris: För det första en lägre global tillväxt än i IMF:s ”base case” i sin World Economic Outlook. För det andra, mer stabilitet och mindre politiska spänningar i Mellanöstern och slutligen en snabbare tillväxt i USA:s produktion från skifferreservoarer.
IFPEN identifierar Iran som ett ”damoklessvärd”, eftersom det allt längre fortskridande kärnvapenprogrammet kan leda till ett militärt ingripande. Efter nyvalet i Israel måste förloraren Netanyahu bilda regering i koalition med mer nationalistiska partier, vilket ytterligare ökar spänningen i regionen.
I förra veckans veckobrev såg vi att inköpschefsindex pekar uppåt i viktiga ekonomier i världen. Konjunkturen bör ge bra stöd för oljepriset.
Lagren och lagerförändringarna i USA per den 25 januari ser vi nedan, enligt Department of Energy och American Petroleum Institute.
Det var inga stora förändringar. Destillat och eldningsolja har betydligt lägre lager än förra året. Råoljelagren fortsätter att byggas på.
Nedan ser vi amerikanska råoljelager enligt DOE i tusen fat. Den svarta kurvan är 2012 års lagernivåer vecka för vecka och den lilla röda linjen är 2013 års nivå. Vi ser att lagernivåerna fortsätter att vara högre än de varit sedan 2007 för den här tiden på året.
Lagren ökar samtidigt som vi ser att importen av råolja till USA fortsätter att minska. Man kan ana att konjunktur och den nya ”fracking” tekniken ligger bakom. Om vi antar att hela förklaringen är frackingtekniken, kan det innebära att USA kan bli självförsörjande på råolja. Med den takt importminskningen har haft sedan 2007, upphör USA:s import om 29 år, om trenden fortsätter. Y-axeln är angiven i 1000 fat per vecka.
Sammanfattningsvis: På kort sikt påverkar den minskade produktionen i Saudiarabien och produktionsbortfallen från Algeriet och nu också Libyen. En konjunkturell återhämtning i världsekonomin, som ger stöd även för efterfrågan på olja, kan leda till högre priser. Tekniska motstånd strax ovanför fredagens prisnivå gör dock att det kan komma vinsthemtagningar. Vi tror att man ska försöka komma in på den långa sidan i t ex OLJA S eller BULL OLJA X2/X4 S när en rekyl i priset har inträffat.
Elektricitet
Elpriset har kommit ner så pass, till 35 euro per ton, att de kan vara en god idé att försöka köpa BULL EL X2 eller X4 S på de här nivåerna.
Samtidigt steg priset på utsläppsrätter kraftigt i fredags, som vi ser i diagrammet nedan. Den starka kursuppgången kan vara ett tecken på att det stora prisfallet är över.
Den hydrologiska balansen för NordPools börsområde låg i veckan still på -10 TWh.
Sammanfattningsvis. Vi tror att det finns goda chanser att elpriset vänder uppåt efter att ha rekylerat nedåt de två senaste veckorna. Vi rekommenderar alltså köp av EL S eller BULL EL X2 / X4 S för den som vill ta mer risk.
Naturgas
Naturgasterminen på NYMEX (mars 2013) fick stöd vid 3.40 dollar per MMBtu. Det är mitt emellan förra botten på 3.20 och förra toppen på 3.60. Neutralt läge, alltså. Men det senaste trendbrottet skedde uppåt, så vi letar hellre tillfälle att köpa BULL än att gå in i BEAR.
Den som kortsiktigt vill prova på att handla naturgas, kan kanske försöka sig på ett mycket kortsiktigt inhopp i BEAR NATGAS X4 S. På längre sikt tror vi att man bör vara neutral.
Guld och Silver
Guldpriset började förra veckan med att stiga från en bas på 1650 dollar. En fallande dollar gav stöd (för noteringen på guld i dollar). I svenska kronor slog dock guldets svaghet igenom och föll hela veckan. Certifikatet GULD S, som följer priset i svenska kronor, precis som om det vore en guldtacka prissatt i svenska kronor, backade därför med 2%.
Den tekniska analysen förutspår lägre priser. Det senaste utbrottet skedde på nedsidan från en triangelformation. De två senaste månadernas kursrörelser kan betraktas som rekyler efter utbrottet. Så länge det nedåtgående motståndet inte bryts tycker vi att man bör handla guld från den korta sidan. Å andra sidan har utbrottet följts av vad som ändå får betecknas som ganska svagt momentum på nersidan. Att marknaden inte med någon övertygelse handlar ner priset får kanske tas som ett observandum.
Nedan ser vi kursdiagrammet för silver i dollar per troy ounce. Situationen är snarlik den för guld. Rekyl ner till 30 dollar är att vänta. Kortsiktig BEAR-rekommendation för silver också.
Platina
Platina har konsoliderat prisuppgången i två veckor. En växande efterfrågan från fordonstillverkning, framförallt i Kina, ger stöd för priset. Motsvarande efterfrågefaktor saknas för guld och silver. En återhämtning i global ekonomi verkar stödjande för platina, men eftersom oron för statsfinansiell bankrutt minskar, får detta en negativ effekt på priserna på silver och guld. Ska man vara köpt en ädelmetall är därför platina eller palladium att föredra.
Det går just nu inte att ge en rekommendation på kort sikt, eftersom konsolideringsfasen fortfarande pågår. Vi får vänta och agera på utbrott från den. Sker det uppåt – köp BULL. Sker det nedåt – köp BEAR.
Notera att det finns ett tämligen välprövat och starkt motstånd på 1734 dollar. Om detta bryts inleds troligtvis en stark prisuppgång.
Nedan ser vi priset på platina i termer av guld, eller ”växelkursen” mellan XPT och XAU, valutakoderna för de två ädelmetallerna. Kvoten ligger precis på toppen från mars förra året. Det innebär att platina är ”dyrt” i förhållande till guld i ett historiskt perspektiv. Och fundamentalt är det kanske inte något fel i det. Men det kan ändå finnas en del säljordrar just vid eller bara strax ovanför dagens kursnivå.
Slutsats: avvakta utbrott från konsolideringen vad gäller platina. Relationen till guld i priset på platina indikerar att det finns motstånd på uppsidan. Ska man gissa, så kanske utbrottet för platinas del därför sker på nersidan.
Palladium fortsätter att stiga. Palladium används i katalysatorer för bensindrivna bilar. Pristrenden är som vi ser i kursdiagrammet nedan, stadigt uppåtriktad.
Vi rekommenderar en köpt position i palladium, t ex med certifikatet PALLADIUM S eller med BULL PALLAD X4 S, för den som önskar ta mer risk.
Basmetaller
Vi noterar starka uppgångar under veckan som gick. Koppar och aluminium ca 3 %, zink 4,5 och nickel sticker ut med 7 %. Metallerna har brutit ur sina tidigare ”tradingintervall”, vilket har satt igång aktivitet framför allt från finansiella aktörer. Industrin i Europa är emellertid fortsatt avvaktande. Asien är mer aktiva och anses ”boka upp” material före det kinesiska nyåret med förväntningar om ökad efterfrågan längre fram. Aktörerna köper således på förväntningar om ökad efterfrågan. Basen för all handel i basmetaller på Londons metallbörs är 3-månadersnoteringen, och det är ungefär i det perspektivet som den fysiska efterfrågan måste ta fart för att försvara prisuppgången. Rapporter från den fysiska marknaden gör gällande att tillgången är god. Ett tecken på detta är att alla basmetaller har ”Contango”, vilket på råvaruspråk innebär att terminspriset är högre än spot. En viktig tumregel på råvarumarknaden är: contango= gott om material, det motsatta förhållandet, backwardation=ont om material. Slutsatsen av resonemanget är således att den fysiska marknaden måste ”komma ifatt” den finansiella för att prisbilden skall hålla. Det som driver finansmarknaden är de makroekonomiska indikatorerna som onekligen talar för en starkare konjunktur. I fredags kom inköpsindex, som är en av de mer relevanta framåtblickande indikatorerna för basmetallefterfrågan. USA uppvisade en stark siffra på 53,1 i januari mot 50,2 i december. Europa stiger men är fortfarande under 50, medan Sverige ryckte från 44,6 i december till 49,2. Den samlade konjunkturbilden ser stark ut globalt även om ingen tror på någon kraftig uppgång. Måttlig men stabil tillväxt är vad som väntas. När det gäller basmetallpriser finns risken att marknaderna har överreagerat på uppsidan just nu. Rekyler är att vänta. För den som köpt tidigare kan det vara värt att ta hem vinst (se nickel och zink nedan), för den som inte kommit in i marknaden kan eventuella rekyler ge ypperliga köptillfällen i veckorna som kommer. Kina går på helgfirande om en vecka så aktiviteten därifrån lär vara begränsad, vilket också talar för en svagare marknad de kommande två veckorna.
Koppar
Koppar, som normalt leder basmetallkomplexet, släpar efter just. Förklaringen finns delvis i grafen nedan som visar LME-lagrets förändring. Lagret har nästan fördubblats de senaste 3 månaderna. Kopparlagren har varit kroniskt låga i flera år, men det ser ut att vända.
LME-lager
Nästa graf visar skillnaden mellan spot (cash) och 3 månaderspriset (minus betyder att 3 månaderspriset är högre än spot = contango). Som nämndes i ingressen betyder det god tillgång på fysisk vara, vilket således avspeglas i ökande contango. Som vi tidigare nämnt rapporterar producenterna om ett ökat utbud det kommande året. Ökande smältlöner (se förra veckans brev) är också ett tecken på detta.
Spreaden Cash-3m
Tekniskt sett får vi en mer positiv bild av marknaden. LME-noteringen bröt i veckan ur den stora ”triangelformationen” och strävar nu uppåt i trendkanalen. Om LME-noteringen (3 månaders) kommer ned mot ”utbrottsläget” $8200 är det köpläge. Detta stämmer bra med vår generella bedömning att metallerna är redo för en rekyl.
Vi rekommenderar en neutral position i koppar. Om konjunkturscenariot i Kina skulle gå in ett mindre positivt läge (vi bedömer det som mindre sannolikt) är koppar den bästa kandidaten för placering i prisnedgång.
Aluminium
Aluminium är den mest omsatta metallen på LME, i ton räknat. Logiskt eftersom det är den största metallen vad gäller utbud och efterfrågan. Det produceras ca 45 miljoner ton aluminium jämfört med kopparns ca 20 miljoner ton. Det är ändå koppar som oftast leder prismässigt. Vi har tidigare diskuterat den fundamentala situationen för aluminium som till stor del ”lider” av ett överutbud. Efterfrågan är det som håller uppe priset, med väldigt goda utsikter för året. Tillväxten är mellan 5 och 7 % årligen, således väl över den generella efterfrågan i världsekonomin.
Tekniskt sett ser det stark ut. Bilden liknar den för koppar. Veckans genombrott uppåt, öppnar för ytterligare uppgång till motståndet vid tidigare toppar kring $2200. Nästa motstånd kommer in vid $2350.
Vi rekommenderar en neutral position i aluminium.
Zink
Zinken gick fortsatt starkt i veckan med en uppgång på LME med 4,5 %. Även här diskonterar marknaden en ökad efterfrågan. Vi tror att den kommer och att prisbilden kommer hålla sig stabil, med fortsatt bra potential på uppsidan. Med vår generella bedömning (se ingressen) finns dock risk för en rekyl. Vi har tidigare angett $2150 som en vinsthemtagningsnivå. Med den styrka vi såg i veckan så kan mycket väl priset stärkas ytterligare på kort sikt, men från nuvarande nivå kring $2175 upp till $2200 tror vi marknaden kommer att möta motstånd, så för den som köpt tidigare kan det vara värt att ta hem en del vinst. För den som vill komma in i marknaden, bör en rekyl ned mot $2100 utnyttjas till köp.
Vi rekommenderar köp av ZINK S eller BULL ZINK X2 / X4 S för den som vill ta mer risk. Efter de senaste veckornas kraftiga uppgång finns risk för en rekyl. För nya köp bör man avvakta en eventuell rekyl ned mot intervallet $2000-$2100. För den som köpt tidigare bör man kortsiktigt ta hem vinst vid motståndsnivån $2150-$2200. På lite längre sikt är potentialen större med målet $2400 på 1-2 månaders sikt.
Nickel
Nickel är veckans raket med en uppgång på nästan 8 %. Det är den mest volatila metallen. När väl basmetaller vänder så går oftast nickel mest (det gäller naturligtvis också när priserna faller!) Vi ser det tydligt när ett tradingintevall som gällt så pass länge (se diagrammet nedan) bryter, så skakar det om marknaden rejält. Den fundamentala situationen är dock lite knepig för nickel. Utbudet ökar och stålindustrin har överkapacitet. Det är inte riktigt bäddat för den stora uppgången ännu. Som vi tidigare skrivit kan dock nickel erfarenhetsmässigt ofta överraska. Den tekniska bilden är väldigt tydlig med nästa motståndsnivå vid $19000 och därefter $22000. Kortsiktigt är det värt att ta hem vinst.
Vi rekommenderar köp av NICKEL S eller BULL NICKEL X2 / X4 S för den som vill ta mer risk. Efter de senaste veckornas kraftiga uppgång finns risk för en rekyl. För nya köp bör man avvakta en eventuell rekyl ned mot ”utbrottsnivån” $18000. För den som köpt tidigare bör man kortsiktigt ta hem vinst vid motståndsnivån $19000. På lite längre sikt är potentialen större med målet $22 000 på 1-2 månaders sikt.
Kaffe
Kaffepriset rörde sig svagt nedåt / sidledes i veckan, efter att prisuppgången för två veckor sedan hejdades vid motståndet på 157.35 cent per pund.
Vi fortsätter att dela den uppfattningen och tycker att man ska handla kaffe från den ”långa” sidan. Vi fortsätter därför att generellt sett rekommendera köp av KAFFE S.
För den som vill ta mer risk, börsnoterade vi på SEB Commodities i fredags även BULL KAFFE X4 S (och BEAR KAFFE X4 S), som kostar ca 50 kr per certifikat.
Socker
Sockerpriset (mars 2013) rörde sig svagt uppåt från stödet på 18.31 cent i veckan som gick. De senaste två månadernas prisrörelse skulle kunna vara en början på en konsolidering efter det kraftiga prisfallet på socker, som pågått i mer än två år. Den 2 februari 2011 var priset uppe på 31.35 cent som högst.
Vi fortsätter med neutral rekommendation på socker, i avvaktan på mer tecken på att prisfallet är över.
För övriga jordbruksråvaror se dagens nyhetsbrev SEB Jordbruksprodukter.
[box]SEB Veckobrev Veckans råvarukommentar är producerat av SEB Merchant Banking och publiceras i samarbete och med tillstånd på Råvarumarknaden.se[/box]
Disclaimer
The information in this document has been compiled by SEB Merchant Banking, a division within Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) (“SEB”).
Opinions contained in this report represent the bank’s present opinion only and are subject to change without notice. All information contained in this report has been compiled in good faith from sources believed to be reliable. However, no representation or warranty, expressed or implied, is made with respect to the completeness or accuracy of its contents and the information is not to be relied upon as authoritative. Anyone considering taking actions based upon the content of this document is urged to base his or her investment decisions upon such investigations as he or she deems necessary. This document is being provided as information only, and no specific actions are being solicited as a result of it; to the extent permitted by law, no liability whatsoever is accepted for any direct or consequential loss arising from use of this document or its contents.
About SEB
SEB is a public company incorporated in Stockholm, Sweden, with limited liability. It is a participant at major Nordic and other European Regulated Markets and Multilateral Trading Facilities (as well as some non-European equivalent markets) for trading in financial instruments, such as markets operated by NASDAQ OMX, NYSE Euronext, London Stock Exchange, Deutsche Börse, Swiss Exchanges, Turquoise and Chi-X. SEB is authorized and regulated by Finansinspektionen in Sweden; it is authorized and subject to limited regulation by the Financial Services Authority for the conduct of designated investment business in the UK, and is subject to the provisions of relevant regulators in all other jurisdictions where SEB conducts operations. SEB Merchant Banking. All rights reserved.
Analys
Brent prices slip on USD surge despite tight inventory conditions
Brent crude prices dropped by USD 1.4 per barrel yesterday evening, sliding from USD 74.2 to USD 72.8 per barrel overnight. However, prices have ticked slightly higher in early trading this morning and are currently hovering around USD 73.3 per barrel.
Yesterday’s decline was primarily driven by a significant strengthening of the U.S. dollar, fueled by expectations of fewer interest rate cuts by the Fed in the coming year. While the Fed lowered borrowing costs as anticipated, it signaled a more cautious approach to rate reductions in 2025. This pushed the U.S. dollar to its strongest level in over two years, raising the cost of commodities priced in dollars.
Earlier in the day (yesterday), crude prices briefly rose following reports of continued declines in U.S. commercial crude oil inventories (excl. SPR), which fell by 0.9 million barrels last week to 421.0 million barrels. This level is approximately 6% below the five-year average for this time of year, highlighting persistently tight market conditions.
In contrast, total motor gasoline inventories saw a significant build of 2.3 million barrels but remain 3% below the five-year average. A closer look reveals that finished gasoline inventories declined, while blending components inventories increased.
Distillate (diesel) fuel inventories experienced a substantial draw of 3.2 million barrels and are now approximately 7% below the five-year average. Overall, total commercial petroleum inventories recorded a net decline of 3.2 million barrels last week, underscoring tightening market conditions across key product categories.
Despite the ongoing drawdowns in U.S. crude and product inventories, global oil prices have remained range-bound since mid-October. Market participants are balancing a muted outlook for Chinese demand and rising production from non-OPEC+ sources against elevated geopolitical risks. The potential for stricter sanctions on Iranian oil supply, particularly as Donald Trump prepares to re-enter the White House, has introduced an additional layer of uncertainty.
We remain cautiously optimistic about the oil market balance in 2025 and are maintaining our Brent price forecast of an average USD 75 per barrel for the year. We believe the market has both fundamental and technical support at these levels.
Analys
Oil falling only marginally on weak China data as Iran oil exports starts to struggle
Up 4.7% last week on US Iran hawkishness and China stimulus optimism. Brent crude gained 4.7% last week and closed on a high note at USD 74.49/b. Through the week it traded in a USD 70.92 – 74.59/b range. Increased optimism over China stimulus together with Iran hawkishness from the incoming Donald Trump administration were the main drivers. Technically Brent crude broke above the 50dma on Friday. On the upside it has the USD 75/b 100dma and on the downside it now has the 50dma at USD 73.84. It is likely to test both of these in the near term. With respect to the Relative Strength Index (RSI) it is neither cold nor warm.
Lower this morning as China November statistics still disappointing (stimulus isn’t here in size yet). This morning it is trading down 0.4% to USD 74.2/b following bearish statistics from China. Retail sales only rose 3% y/y and well short of Industrial production which rose 5.4% y/y, painting a lackluster picture of the demand side of the Chinese economy. This morning the Chinese 30-year bond rate fell below the 2% mark for the first time ever. Very weak demand for credit and investments is essentially what it is saying. Implied demand for oil down 2.1% in November and ytd y/y it was down 3.3%. Oil refining slipped to 5-month low (Bloomberg). This sets a bearish tone for oil at the start of the week. But it isn’t really killing off the oil price either except pushing it down a little this morning.
China will likely choose the US over Iranian oil as long as the oil market is plentiful. It is becoming increasingly apparent that exports of crude oil from Iran is being disrupted by broadening US sanctions on tankers according to Vortexa (Bloomberg). Some Iranian November oil cargoes still remain undelivered. Chinese buyers are increasingly saying no to sanctioned vessels. China import around 90% of Iranian crude oil. Looking forward to the Trump administration the choice for China will likely be easy when it comes to Iranian oil. China needs the US much more than it needs Iranian oil. At leas as long as there is plenty of oil in the market. OPEC+ is currently holds plenty of oil on the side-line waiting for room to re-enter. So if Iran goes out, then other oil from OPEC+ will come back in. So there won’t be any squeeze in the oil market and price shouldn’t move all that much up.
Analys
Brent crude inches higher as ”Maximum pressure on Iran” could remove all talk of surplus in 2025
Brent crude inch higher despite bearish Chinese equity backdrop. Brent crude traded between 72.42 and 74.0 USD/b yesterday before closing down 0.15% on the day at USD 73.41/b. Since last Friday Brent crude has gained 3.2%. This morning it is trading in marginal positive territory (+0.3%) at USD 73.65/b. Chinese equities are down 2% following disappointing signals from the Central Economic Work Conference. The dollar is also 0.2% stronger. None of this has been able to pull oil lower this morning.
”Maximum pressure on Iran” are the signals from the incoming US administration. Last time Donald Trump was president he drove down Iranian oil exports to close to zero as he exited the JCPOA Iranian nuclear deal and implemented maximum sanctions. A repeat of that would remove all talk about a surplus oil market next year leaving room for the rest of OPEC+ as well as the US to lift production a little. It would however probably require some kind of cooperation with China in some kind of overall US – China trade deal. Because it is hard to prevent oil flowing from Iran to China as long as China wants to buy large amounts.
Mildly bullish adjustment from the IEA but still with an overall bearish message for 2025. The IEA came out with a mildly bullish adjustment in its monthly Oil Market Report yesterday. For 2025 it adjusted global demand up by 0.1 mb/d to 103.9 mb/d (+1.1 mb/d y/y growth) while it also adjusted non-OPEC production down by 0.1 mb/d to 71.9 mb/d (+1.7 mb/d y/y). As a result its calculated call-on-OPEC rose by 0.2 mb/d y/y to 26.3 mb/d.
Overall the IEA still sees a market in 2025 where non-OPEC production grows considerably faster (+1.7 mb/d y/y) than demand (+1.1 mb/d y/y) which requires OPEC to cut its production by close to 700 kb/d in 2025 to keep the market balanced.
The IEA treats OPEC+ as it if doesn’t exist even if it is 8 years since it was established. The weird thing is that the IEA after 8 full years with the constellation of OPEC+ still calculates and argues as if the wider organisation which was established in December 2016 doesn’t exist. In its oil market balance it projects an increase from FSU of +0.3 mb/d in 2025. But FSU is predominantly part of OPEC+ and thus bound by production targets. Thus call on OPEC+ is only falling by 0.4 mb/d in 2025. In IEA’s calculations the OPEC+ group thus needs to cut production by 0.4 mb/d in 2024 or 0.4% of global demand. That is still a bearish outlook. But error of margin on such calculations are quite large so this prediction needs to be treated with a pinch of salt.
-
Nyheter3 veckor sedan
Vad den stora uppgången i guldpriset säger om Kina
-
Nyheter4 veckor sedan
Meta vill vara med och bygga 1-4 GW kärnkraft, begär in förslag från kärnkraftsutvecklare
-
Nyheter4 veckor sedan
Kina gör stor satsning på billig kol i Xinjiang
-
Nyheter2 veckor sedan
De tre bästa aktierna inom olja, gas och råvaror enligt Rick Rule
-
Analys4 veckor sedan
OPEC takes center stage, but China’s recovery remains key
-
Analys3 veckor sedan
Brent crude rises 0.8% on Syria but with no immediate risk to supply
-
Nyheter2 veckor sedan
Christian Kopfer ger sin syn på den stora affären mellan Boliden och Lundin Mining
-
Analys3 veckor sedan
Brent nears USD 74: Tight inventories and cautious optimism