Följ oss

Analys

SEB – Råvarukommentarer, 28 september 2012

Publicerat

den

SEB Banken - Veckans råvarukommentarer - Prognoser

Sammanfattning av rekommendationer

SEB rekommenderar råvaror - 28 september 2012

Summan av resultatet blev vinst på 12%, efter förra veckans förlust på -1%.

Viktigast den här veckan är att vi tror att det kan komma en rekyl i guldpriset. Det ser ut så rent tekniskt. Priset har rusat iväg väldigt fort och är uppe på nivåer där det sannolikt finns många som vill ta hem vinster. Vi ser detta som en teknisk och kortsiktig rekyl. Vi anser att det finns gott om värde i Platina och väljer att ligga kvar köpta den, samtidigt som vi mycket kortsiktigt rekommenderar en kort position i guld. Råolja går vi över till neutral rekommendation på, liksom på silver, som ligger någonstans mellan guld och platina i vår vy nu.

Jordbruksprodukterna är vi neutrala till negativa till. Det kommer viktig lagerstatistik från USDA senare idag, som är värt att hålla koll på. Kaffe, socker och kakao ligger alla lågt i pris, och tycks bilda bottenformationer inför en eventuell trendvändning. För närvarande är vi neutrala.

Råolja – Brent

Det blev ingen omedelbar prisuppgång i Brentolja efter USAs tredje omgång av kvantitativa lättnader. Brentoljan faktiskt har fallit snarare än motsatsen. Den främsta orsaken till detta är på den ökande oron över situationen i Europa vilket resulterar i en starkare USD och en svagare euro. Medan Mellanösterns försörjningsavbrott och olösta situationen håller oljepriset sig högt men den grundläggande makrobilden ser svag ut och drar i baisseriktning. Vi har en neutral syn på Brentolja för närvarande till ett pris av $ 110 / b. Saudiarabien skulle gärna se att oljepriset blev lägre i syfte att lindra den globala makrosituationen men har inte lyckats hittills. Saudiarabien fortsätter dock att försöka hålla ner oljepriset genom att hålla sin oljeproduktion på en förhöjd nivå.

Neutral rekommendation på olja just nu - Men lång vid 105 dollar

I nuläget förhåller vi oss neutral men ser nivåer kring 105 USD som en mycket attraktiv nivå för en lång position.

Elektricitet

Elmarknaden föll genom stödet, men vände sedan upp igen och ligger nu precis under motståndet. Den kortsiktiga trenden är nedåtriktad och vi ser uppgången som en rekyl. Ser vi till marknaden för kol, vars pris helt och hållet styr priset på el i Norden, är den marknaden i en tydlig nedåttrend sedan en topp i början på augusti. Däremot är priset på kol nere på en nivå, där priset funnit stöd flera gånger förut, i maj, juni och juli. Marknaden testar alltså historiska bottennivåer i såväl kol som el. Vi har ännu inte en köprekommendation, utan behåller neutral rekommendation.

Utveckling och teknisk prognos på electricitet - 28 september 2012

Vidare kan nämnas att väderleksrapporten visar riklig nederbörd, reservoarerna är på 5-årshögsta och hydrobalansen är 12 till 15 TWh över det normala. Nordiska kärnkraftverk väntas vara helt online från den 26 oktober och global ekonomisk aktivitet minskar såväl i Asien som i Europa och är svag och oförutsägbar i USA. Detta gör att vi är oroliga för ytterligare nedsida i elpriset. Icke desto mindre, handlas kontraktet för det första kvartalets genomsnittliga spotpris för 2013, som är underliggande för våra ETN:er, nära 40 euro per MWh, som vi anser är ett bra pris inför vintern. Första kvartalet är trots allt det kallaste kvartalet. Det finns möjligheter till kortsiktiga uppgångar till 44 euro.

Guld och Silver

Efter den initiala reaktionen efter FED har guld och silver inte orkat klättra vidare. Många aktörer som köpt på förväntningar om ytterligare stimulanser har legat beredda att ta hem vinster. Det gamla ordspråket ”buy the rumour and sell the fact” verkar gälla även den här veckan. Undertonen är ändå stark och rekylerna endast marginella. Vi bedömer att priserna har fortsatt mer att ge med nivån $1800 inom räckhåll för guld (spot i London handlas kring $1862 i skrivandes stund). En tänkbar strategi (för den som inte redan köpt) är att bevaka den tidigare högsta nivån $1780 och agera på ett genombrott. Scenariot är likartat för silver med rekommenderad bevakning av förra veckans toppnivå på $35/oz ($34,50 i skrivandes stund). Vår tekniska analys indikerar en större rekyl på nedsidan om nivån 1748 bryts på stängningsbasis. Se våra tekniska kommentarer nedan:

Teknisk analys på guldpris - 28 september 2012

Bankens tekniska analytiker menar så här: “Last Friday printed an up-thrust top, a false break higher. The move was on Monday followed by a gap higher and an immediate reversal creating a bearish engulfing/key day reversal candle. A break below 1752 will confirm at least a short term top formation (and more so breaking below the mid body pt, 1748, of the latest rising benchmark candle).” Dessutom ser man en divergens mellan den tekniska indikatorn stochastics, som ofta används som en överköpt/översåldindikator:

“There is a confirmed bear divergence between price and stochastic i.e. a higher top in price and a lower one in the indicator”. Vi ser en bild på detta nedan:

Diagram guldpriset den 28 september 2012

En annan teknisk indikator, MACD, visar på en överköpt marknad, som vi ser i nedanstående diagram, samtidigt som priset på guld ligger väldigt nära toppnivåerna från det första kvartalet.

MACD för guldpris - 28 september 2012

Nedan ser vi lite längre historik för guld i dollar per troy ounce.

Historik på guldpris - Diagram över 2 år

Nedan ser vi kursdiagrammet för silver i dollar per troy ounce, som ligger precis under 35 dollar. Vi har sett att det verkar finnas säljare på 35 dollar.

Kursdiagram för silverpris under 2 år

Platina

Trots strejkslutet vid Lonmins gruva i Sydafrika vände marknaden uppåt i veckan. Spotnoteringen i London är upp ca 1,5 % sen förra fredagen. Lonmin har finansiella problem och strejkvågen riskerar att sprida sig till andra platinagruvor. Flera guldgruvor har produktionsstopp p.g.a. nya strejker. Risken är stor för minskat utbud från regionen. Den industriella efterfrågan är relativt svag i Europa men fordonsindustrin i Kina förväntas skapa god tillväxt. Vi kvarstår med köprekommendationen.

Prisdiagram med köprekommendation för platina

Nedan ser vi priset på guld dividerat med priset på platina. Vi ser att guld har utvecklats sämre än platina sedan mitten avaugusti. Tekniskt ser den här trenden stark ut och har potential att gå från 1.05 till 1, dvs en outperformance på ytterligare 7%till platinas fördel. Som vi ser av den längre historiken brukar platina vara betydligt dyrare än guld. Dagens rabatt på platina iförhållande till guld är väldigt ovanlig.

Pris på guld dividerat med pris på platina

Koppar

Prisutvecklingen har varit lite ”tråkig” för basmetallerna under veckan. Fokus har återigen skiftat tillbaka till Europa. Preliminära PMI- siffror från Eurozonen kom in lägre än väntat, 45,9 mot 46,3 förra månaden. IFO-Index (företagsklimatet) från Tyskland ingav inte heller något ökat förtroende. Ingen viktig statistik från Kina, men marknaden känner sig tveksam till aktiviteten där just nu. Det är egentligen bara US som faktiskt visar positiva tecken, på den för den amerikanska ekonomin så viktiga bostadsmarknaden, som nu verkar ha bottnat ur.

Basmetallerna handlades med blandad tendens under veckan. Koppar föll, aluminium och zink höll sig oförändrade, medan nickel visar styrka just nu och är upp 2 %.

När det gäller koppar, räknade vi med en stabilisering efter rekylen i förra veckan och därefter nya försök på uppsidan, men marknaden har inte haft kraft nog. Priset har istället fallit ca 1 %. Vi kvarstår med bedömningen att det mesta talar för en fortsatt stark underton. Den kan dock dröja lite till innan en ny rusning. Nya signaler från Kina är nog vad som behövs. Kina konsumerar 40 % av världens koppar.

Vi bedömer att finansiella aktörer som tidigare spekulerat i nedgång, nu har återköpt positioner. Tekniska fonder har börjat gå långa. Industrin är än så länge avvaktande och brottas med en prisuppgång som inte riktigt speglar den fundamentala situationen, och i många fall överstiger lagda budgetnivåer. Frågan är när (och om) industrin tvingas ”bita i det sura äpplet” och täcka in framtida behov. Centralbankerna visar att de menar allvar och stimulanserna fortsätter. Aktörerna väntar på mer från Kina. Mycket talar för en fortsatt stark trend i nästa vecka med test av nivåer upp mot $8500.

Prisutveckling på koppar under 2 år

Vi väljer att på kort sikt rekommendera en lång position i koppar.

Kaffe

Kaffepriset har rekylerat ner från toppen tidigare i månaden, men funnit stöd vid 55 dagars glidande medelvärde. Tekniskt noterar vi att det efter bottennoteringen i juni på 148 cent, har en tid av konsolidering i marknaden bildat en triangelformation. Triangelformationer kan ofta signalera en trendvändning uppåt, som bekräftas av ett brott uppåt i så fall. Triangelformationen är ett observandum. Vi behåller en neutral rekommendation i väntan på brott uppåt – eller nedåt från formationen, som du kan se inritad i diagrammet nedan.

Prisutveckling på kaffe (KC1 Comdty) med TA

Socker

Marknaden för socker pressas av ideliga dåliga nyheter. Till exempel väntas nu det tredje året med överskott (lageruppbyggnad) pga hög produktion. Priset tycks dock inte ta mycket intryck av detta, utan håller det tekniska stödet, än så länge.

Sockerpriset håller det tekniska stödet

Kakao

Kakaopriset har fortsatt falla ner mot stödområdet. Vi behåller förra veckans neutrala rekommendation.

Kakaopriset har fortsatt falla ner mot stödområdet

Stocks report idag från det amerikanska jordbruksdepartementet

Idag, fredag publicerar USDA stocksrapporten per den 1 september. Vi har sammanställt marknadens förväntningar från analytikers bidrag till Bloomberg och du ser dem i tabellen nedan:

USDA stocks reportFör spannmål och övriga jordbruksprodukter hänvisas till gårdagens nyhetsbrev om jordruksprodukter.

[box]SEB Veckobrev Veckans råvarukommentar är producerat av SEB Merchant Banking och publiceras i samarbete och med tillstånd på Råvarumarknaden.se[/box]

Disclaimer

The information in this document has been compiled by SEB Merchant Banking, a division within Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) (“SEB”).

Opinions contained in this report represent the bank’s present opinion only and are subject to change without notice. All information contained in this report has been compiled in good faith from sources believed to be reliable. However, no representation or warranty, expressed or implied, is made with respect to the completeness or accuracy of its contents and the information is not to be relied upon as authoritative. Anyone considering taking actions based upon the content of this document is urged to base his or her investment decisions upon such investigations as he or she deems necessary. This document is being provided as information only, and no specific actions are being solicited as a result of it; to the extent permitted by law, no liability whatsoever is accepted for any direct or consequential loss arising from use of this document or its contents.

About SEB

SEB is a public company incorporated in Stockholm, Sweden, with limited liability. It is a participant at major Nordic and other European Regulated Markets and Multilateral Trading Facilities (as well as some non-European equivalent markets) for trading in financial instruments, such as markets operated by NASDAQ OMX, NYSE Euronext, London Stock Exchange, Deutsche Börse, Swiss Exchanges, Turquoise and Chi-X. SEB is authorized and regulated by Finansinspektionen in Sweden; it is authorized and subject to limited regulation by the Financial Services Authority for the conduct of designated investment business in the UK, and is subject to the provisions of relevant regulators in all other jurisdictions where SEB conducts operations. SEB Merchant Banking. All rights reserved.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Analys

Brace for Covert Conflict

Publicerat

den

SEB - analysbrev på råvaror

In the past two trading days, Brent Crude prices have fluctuated between highs of USD 92.2 per barrel and lows of USD 88.7 per barrel. Despite escalation tensions in the Middle East, oil prices have remained relatively stable over the past 24 hours. The recent barrage of rockets and drones in the region hasn’t significantly affected market sentiment regarding potential disruptions to oil supply. The key concern now is how Israel will respond: will it choose a strong retaliation to assert deterrence, risking wider regional instability, or will it revert to targeted strikes on Iran’s proxies in Lebanon, Syria, Yemen, and Iraq? While it’s too early to predict, one thing is clear: brace for increased volatility, uncertainty, and speculation.

Ole R. Hvalbye, Analyst Commodities, SEB
Ole R. Hvalbye, Analyst Commodities, SEB

Amidst these developments, the market continues to focus on current fundamentals rather than unfolding geopolitical risks. Despite Iran’s recent attack on Israel, oil prices have slid, reflecting a sideways or slightly bearish sentiment. This morning, oil prices stand at USD 90 per barrel, down 2.5% from Friday’s highs.

The attack

Iran’s launch of over 300 rockets and drones toward Israel marks the first direct assault from Iranian territory since 1991. However, the attack, announced well in advance, resulted in minimal damage as Israeli and allied forces intercepted nearly all projectiles. Hence, the damage inflicted was limited. The incident has prompted US President Joe Biden to urge Israel to exercise restraint, as part of broader efforts to de-escalate tensions in the Middle East.

Israel’s response remains uncertain as its war cabinet deliberates on potential courses of action. While the necessity of a response is acknowledged, the timing and magnitude remain undecided.

The attack was allegedly in retaliation for an Israeli airstrike on Iran’s consulate in Damascus, resulting in significant casualties, including a senior leader in the Islamic Revolutionary Guard Corps’ elite Quds Force. It’s notable that this marks the first direct targeting of Israel from Iranian territory, setting the stage for heightened tensions between the two nations.

Despite the scale of the attack, the vast majority of Iranian projectiles were intercepted before reaching Israeli territory. However, a small number did land, causing minor damage to a military base in the southern region.

President Biden swiftly condemned Iran’s actions and pledged to coordinate a diplomatic response with leaders from the G7 nations. The US military’s rapid repositioning of assets in the region underscores the seriousness of the situation.

Iran’s willingness to escalate tensions further depends on Israel’s response, as indicated by General Mohammad Bagheri, chief of staff of the Iranian armed forces. Meanwhile, speculation about a retaliatory attack from Israel persists.

Looking ahead, key questions remain unanswered. Will Iran launch additional attacks? How will Israel respond, and what implications will it have for the region? Moreover, how will Iran’s allies react to the escalating tensions?

Given the potential for a full-scale war between Iran and Israel, concerns about its impact on global energy markets are growing. Both the United States and China have strong incentives to reduce tensions in the region, given the destabilizing effects of a regional conflict.

Our view in conclusion

The recent escalation between Iran and Israel underscores the delicate balance of power in the volatile Middle East. With tensions reaching unprecedented levels and the specter of further escalation looming, the potential for a full-blown conflict cannot be understated. The ramifications of such a scenario would be far-reaching and could have significant implications for regional stability and global security.

Turning to the oil market, there has been much speculation about the possibility of a full-scale blockade of the Strait of Hormuz in the event of further escalation. However, at present, such a scenario remains highly speculative. Nonetheless, it is crucial to note that Iran’s oil production and exports remain at risk even without further escalation. Currently producing close to 3.2 million barrels per day, Iran has significantly increased its production from mid-2020 levels of 1.9 million barrels per day.

In response to the recent attack, Israel may exert pressure on its ally, the US, to impose stricter sanctions on Iran. The enforcement of such sanctions, particularly on Iranian oil exports, could result in a loss of anywhere between 0.5 million to 1 million barrels per day of oil supply. This would likely keep the oil market in deficit for the remainder of the year, contradicting the Biden administration’s wish to maintain oil and gasoline prices at sustainable levels ahead of the election. While other OPEC nations have spare capacity, utilizing it would tighten the global oil market even further. Saudi Arabia and the UAE, for example, could collectively produce an additional almost 3 million barrels of oil per day if necessary.

Furthermore, both Iran and the US have expressed a desire to prevent further escalation. However, much depends on Israel’s response to the recent barrage of rockets. While Israel has historically refrained from responding violently to attacks (1991), the situation remains fluid. If Israel chooses not to respond forcefully, the US may be compelled to promise stronger enforcement of sanctions on Iranian oil exports. Consequently, Iranian oil exports are at risk, regardless of whether a wider confrontation ensues in the Middle East.

Analyzing the potential impact, approximately 2.2 million barrels per day of net Iranian crude and condensate exports could be at risk, factoring in Iranian domestic demand and condensate production. The effectiveness of US sanctions enforcement, however, remains uncertain, especially considering China’s stance on Iranian oil imports.

Despite these uncertainties, the market outlook remains cautiously optimistic for now, with Brent Crude expected to hover around the USD 90 per barrel mark in the near term. Navigating through geopolitical tensions and fundamental factors, the oil market continues to adapt to evolving conflicts in the Middle East and beyond.

Fortsätt läsa

Analys

OPEC+ won’t kill the goose that lays the golden egg

Publicerat

den

SEB - analysbrev på råvaror

Lots of talk about an increasingly tight oil market. And yes, the oil price will move higher as a result of this and most likely move towards USD 100/b. Tensions and flareups in the Middle East is little threat to oil supply and will be more like catalysts driving the oil price higher on the back of a fundamentally bullish market. I.e. flareups will be more like releasing factors. But OPEC+ will for sure produce more if needed as it has no interest in killing the goose (global economy) that lays the golden egg (oil demand growth). We’ll probably get verbal intervention by OPEC+ with ”.. more supply in H2” quite quickly when oil price moves closer to USD 100/b and that will likely subdue the bullishness. OPEC+ in full control of the oil market probably means an oil price ranging from USD 70/b to USD 100/b with an average of around USD 85/b. Just like last year.

Bjarne Schieldrop, Chief analyst commodities, SEB
Bjarne Schieldrop, Chief analyst commodities, SEB

Brent crude continues to trade around USD 90/b awaiting catalysts like further inventory declines or Mid East flareups. Brent crude ydy traded in a range of USD 88.78 – 91.1/b before settling at USD 90.38/b. Trading activity ydy seems like it was much about getting comfortable with 90-level. Is it too high? Is there still more upside etc. But in the end it settled above the 90-line. This morning it has traded consistently above the line without making any kind of great leap higher.

Netanyahu made it clear that Rafah will be attacked. Israel ydy pulled some troops out of Khan Younis in Gaza and that calmed nerves in the region a tiny bit. But it seems to be all about tactical preparations rather than an indication of a defuse of the situation. Ydy evening Benjamin Netanyahu in Israel made it clear that a date for an assault on Rafah indeed has been set despite Biden’s efforts to prevent him doing so. Article in FT on this today. So tension in Israel/Gaza looks set to rise in not too long. The market is also still awaiting Iran’s response to the bombing of its consulate in Damascus one week ago. There is of course no oil production in Israel/Gaza and not much in Syria, Lebanon or Yemen either. The effects on the oil market from tensions and flareups in these countries are first and foremost that they work as catalysts for the oil price to move higher in an oil market which is fundamentally bullish. Deficit and falling oil inventories is the fundamental reason for why the oil price is moving higher and for why it is at USD 90/b today. There is also the long connecting string of:

[Iran-Iraq-Syria/Yemen/Lebanon/Gaza – Israel – US]

which creates a remote risk that oil supply in the Middle East potentially could be at risk in the end when turmoil is flaring in the middle of this connecting string. This always creates discomfort in the oil market. But we see little risk premium for a scenario where oil supply is really hurt in the end as neither Iran nor the US wants to end up in such a situation.

Tight market but OPEC+ will for sure produce more if needed to prevent global economy getting hurt. There  is increasing talk about the oil market getting very tight in H2-24 and that the oil price could shoot higher unless OPEC+ is producing more. But of course OPEC+ will indeed produce more. The health of the global economy is essential for OPEC+. Healthy oil demand growth is like the goose that lays the golden egg for them. In no way do they want to kill it with too high oil prices. Brent crude averaged USD 82.2/b last year with a high of USD 98/b. So far this year it has averaged USD 82.6/b. SEB’s forecast is USD 85/b for the average year with a high of USD 100/b. We think that a repetition of last year with respect to oil prices is great for OPEC+ and fully acceptable for the global economy and thus will not hinder a solid oil demand growth which OPEC+ needs. Nothing would make OPEC+ more happy than to produce at a normal level and still being able to get USD 85/b. Brent crude will head yet higher because OPEC+ continues to hold back supply Q2-24 resulting in declining inventories and thus higher prices. But when the oil price is nearing USD 100/b we expect verbal intervention from the group with statements like ”… more supply in H2-24” and that will probably dampen bullish prices.

Not only does OPEC+ want to produce at a normal level. It also needs to produce at a normal level. Because at some point in time in the future there will be a situation sooner or later where they will have to cut again. And unless they are back to normal production at that time they won’t be in a position to cut again.

So OPEC+ won’t kill the goose that lays the golden egg. They won’t allow the oil price to stay too high for too long. I.e. USD 100/b or higher. They will produce more in H2-24 if needed to prevent too high oil prices and they have the reserve capacity to do it.

Data today: US monthly oil market report (STEO) with forecast for US crude and liquids production at 18:00 CET

Fortsätt läsa

Analys

Prepare for more turmoil, lower inventories and higher prices

Publicerat

den

SEB - analysbrev på råvaror

Brent crude is pulling back below the 90-line this morning trading as low as USD 88.78/b following a 4.2% gain last week. The pullback is blamed on news that Israel is pulling some troops out of Gaza. But we think this is much more of a technical move below the 90-line with preparations for further price gains ahead. The Israeli troop movements are a preparation for a final push into Rafah in Gaza to take out the last stronghold of Hamas there (FT article today). Iranian retaliation following the attack in Damascus last week also looks set to unfold in some way. Possibly by Hezbollah in Lebanon though instigated by Iran. Prepare for more turmoil, lower oil inventories and higher prices as the market continues to run a deficit.

Bjarne Schieldrop, Chief analyst commodities, SEB
Bjarne Schieldrop, Chief analyst commodities, SEB

Brent gained 4.2% last week with a solid close above the 90-line. Brent crude had a stellar week last week gaining 4.2%. Even following such a strong performance it made a gain on Friday of 0.6% with a close at USD 91.17/b. Friday also saw the highest trade of the week at USD 91.91/b.

Brent was propelled by positive PMI gains, geopolitics and falling US inventories. Oil was supported by a rang of factors last week. Both the US and China saw their manufacturing PMIs rise above the 50-line (50.3 and 50.8 resp.). The Eurozone manufacturing PMI rose to 46.1 from 45.7 while the composite index rose above the 50-line to 50.3 from 49.9. These PMI gains supported both oil and metals through growth recovery optimism. US oil inventories last Wednesday created less waves with a net draw of 2.2 m b in total crude and product inventories. It was still a very bullish reading in our view as inventories normally this time of year should have risen 3.8 m b. Thus driving US commercial oil inventories further away and below the normal level of inventories. Geopolitical focus flared up following the attack on Iran’s consulate in Syria where Iran’s top Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) general in Syria along with five other IRGC officers were killed. Israel is assumed to be behind the attack but has not taken responsibility yet.

Back below 90 this morning in what seems like a geopolitical breather. But is more of a technical move. This morning Brent crude has pulled back and traded as low as USD 88.78/b while trading at USD 89.76/b. We commented on Friday that it is quite normal for Brent crude to pull back below big numbers after having broken them. Just to test out the level properly before heading higher.

Israel is pulling some troops out of Gaza. Most likely it is preparing to attack Rafah (FT today)Price action to the downside this morning is blamed on some kind of reduced geopolitical premium as Israel is withdrawing some of its troops in Gaza. The reason why it is withdrawing some tropes however is to our understanding that Israel is preparing to attack Rafah, the southernmost part of Gaza bordering to Egypt where now close to one million Palestinians are living. It is the last strong-hold of Hamas and Israel looks bent on taking it out despite repeated warnings against it from the US. Human tragedy looks set to unfold in Rafah in not too long.

”Iran will respond to the Damascus strike”. The most likely flareup is Lebanon and Hezbollah. The geopolitical flare following the attack on Iran’s consulate in Syria last week has faded a little this morning. But this is in no way over. John Sawers, former chief of MI6, in an article in FT on Friday bluntly stated: ”Iran will respond to the Damascus strike”.  Iran still doesn’t want to be involved in direct military confrontation. The likely flareup will be Lebanon and Hezbollah which could force Israel into a two-front war. 

Rafah is located in the southernmost part of Gaza

Gaza map
Source: https://www.un.org/unispal/document/auto-insert-200679/

Net long specs in Brent + WTI rose by 34 m b over the week to 2 April.

Net long specs in Brent + WTI rose by 34 m b over the week to 2 April.
Source: SEB graph and calculations, Data feed by Bloomberg

Saudi Arabia lifted its Official Selling Prices to Asia for most grades for May delivery

Saudi Arabia lifted its Official Selling Prices to Asia for most grades for May delivery
Source: SEB graph and calculations, Data feed by Bloomberg
Fortsätt läsa

Populära