Analys
SEB – Råvarukommentarer, 15 april 2013

Rekommendationer
*) Avkastningen avser 1:1 råvarucertifikat där de ingår i rekommendationen. I den aktuella tabellen ovan har jag tagit prisförändringen den senaste veckan sedan det förra veckobrevet publicerades.
Inledning
Förra veckan avslutades med stor dramatik då alla råvarusparares “favoritråvara” guld, föll kraftigt. Råoljan noterade också stora prisfall. Många råvaror befinner sig i fallande trender – antingen i början eller (förmodligen) i slutet som kaffe och socker.
Vi ligger huvudsakligen kort råvarumarknaden. Efter de tunga rapporternas från det amerikanska jordbruksdepartemetet ligger vi köpta BEAR på vete, majs och sojabönor. Guldet ligger vi kort och om silver bryter nedåt under 26 dollar ligger vi kort den också.
Råvaruindex
I diagrammet nedan ser vi SEB:s råvaruindex i svenska kronor och OMXS30 aktieindex. Vi ser att de gått åt helt olika håll. Man ska naturligtvis inte köpa in i fallande råvarumarknad, men det kan vara en god idé att så småningom vikta upp råvaror (som ju tappar vikt i en portfölj som tidigare investerat i både aktier och råvaror). Yale / NBER –forskarna Gorthon och Rouwenhorst visade ju redan i sin artikel från 2004 att råvarumarknaden tenderar att vara sencyklisk i förhållande till aktier.
Den som vill investera i indexet och den investeringsstrategi som ligger bakom kan läsa mer om certifikatet RAVAROR S.
Råolja – Brent
Oljeprisets nedgång från 120 dollar accellererade och ledde till fritt fall i fredags när priset var nere på strax över 101 dollar per fat. Fram till stängning repade sig dock marknaden och stängde på 103 dollar. Det är inte helt ovanligt i fallande marknader att fyndköpare kommer in på slutet av dagen. Det brukar följas av förnyade nedgångar när börsen öppnar igen nästa handelsdag.
Lagren och lagerförändringarna i USA den senaste rapportveckan ser vi nedan, enligt Department of Energy och American Petroleum Institute.
Nedan ser vi amerikanska råoljelager enligt DOE i tusen fat. Den svarta kurvan är 2012 års lagernivåer vecka för vecka och den lilla röda linjen är 2013 års nivå. Vi ser att lagernivåerna fortsätter att vara högre än de varit sedan 2007 för den här tiden på året. Säsongsmässigt är det tid för lagerökningar och de senaste veckornas lagerökning har varit lite mindre än den årets tidigare trend skulle ha medfört. Detta borde i sig vara ”bullish”.
Importen har minskat och ligger återigen under 8 mbbl/dag.
Vi rekommenderar köp av OLJA S, men inte av BULL OLJA S. Anledningen till denna skillnad och att vi rekommenderar köp av OLJA S är för att rabatten på terminerna innebär en stadig intäkt om ca 6% till 7% per år + ränta på kapitalet. Just nu är marknaden så svag överlag att jag tycker att man ska vänta med nya köp.
Elektricitet
Priset på el som var uppe på över 40 euro per MWh, rekylerade ner till stödet (gamla motståndet) i veckan som gick. Betydligt blötare väder har kommit in i prognoserna.
Den hydrologiska balansen har fortsatt att falla, men detta är inte detsamma som prognosen.
Om priset kommer ner kan det vara läge att gå in och köpa. Tekniskt är den långsiktiga trenden uppåtriktad och nedgångar ska – än så länge – betraktas som rekyler och köptillfällen.
Naturgas
Det är kallt även i USA och naturgaspriset har påverkats av detta även där. Naturgasterminen på NYMEX (maj 2013) har handlats upp ordentligt och testar nu 4 dollar, där priset vänt ner två gånger tidigare. Vi fortsätter att hålla oss neutralt till naturgasen – men skulle ett brott ske av 4 dollar – är det en tydlig köpsignal. Vi ser kursdiagrammet nedan:
Nedan ser vi juli-kontraktet på naturgas i USA. Medan ”mainstream” media börjar uppmärksamma utbudseffekten från den nya tekniken som kallas för hydraulic fracturing eller ”fracking” tillämpad på gasförande skifferlager, har priset börjat bete sig påtagligt ”bullish”. Baserat på tekniska analys och det faktum att uppgången sker när mainstream media skriver om för evigt låga gaspriser, rekommenderar vi köp av BULL NATGAS X4 S.
Guld och Silver
Fredagen slutade i mega-baisse för ädelmetaller. Att fallet blev så kraftigt beror till stor del på att ett avgörande tekniskt stöd bröts. Man kunde nästan se hur säljare tryckte på för att pressa ner priset under stödet och hur fallet för några ögonblick hejdades en bit under när dessa säljare täckte en del av den korta positionen. Skådespelet gick fort och priset tog stora kliv nedåt på minutbasis.
Cypern ska sälja 10 ton guld, värderat till 400 miljoner euro, sade EU Kommissionen den 9 april. Cyperns centralbank svarade att man inte ens diskuterat en försäljning av det mesta av landets 13.9 ton. Nyheten landade inte heller väl i guldmarknaden. ECB.s Mario Draghi sade i fredags att pengarna måste användas för att täcka förlusterna på akuta lån till cypriotiska banker. En försäljning rycker alltså allt närmare. Den här nyheten togs som motiv till att knäcka stödet på guldet. 10 ton hit eller dit är ändå ganska lite i sammanhanget. Förra året köpte centralbanker 534.6 ton guld till sina valutareserver enligt the World Gold Council. Det är den högsta nivån sedan 1964.
Och är det bullish eller bearish att centralbankerna senfärdigt börjat köpa guld? Ser vi den senaste gången de började köpa guld, 1980, signalerade det slutet på 70-talets hausse, när priset på guld (i dollartermer) 20-faldigades. Centralbanker var nettosäljare genom hela uppgången från 1973 till 1980. Man kan därför inte rakt av tolka det som positivt för guldpriset att de mest långsamma aktörerna börjat köpa.
Trots dramatiken finns ändå tekniska stöd precis på den nivå som prisfallet stannade på i fredags, som vi ser i diagrammet. Det finns också stöd precis under fredagens nivå. Det mest sannolika tror jag ändå är att prisfallet stannar upp och vi får se ”sidledes” kursutveckling den närmaste tiden, men kanske med lite större dagsrörelser än vanligt. Naturligtvis ligger vi kvar i BEAR GULD X4 S. Dynamiken är helt klart på nedsidan.
Elektroniskt handlat guld är likvitt, till skillnad från tackor och mynt. Förändringar i sentimentet till det sämre för guld kan idag snabbt leda till stora flöden. Nedan ser vi antalet utestående fondandelar till det börshandlade och fysiskt backade depåbeviset GLD – och guldpriset.
Minskningen av antalet utestående depåbevis av GLD är den starkaste de senaste fem åren. Till viss del beror detta på att placerare konverterat sina depåbevis till tackor, en säkrare form om man liksom italienare är orolig för en skatt på finansiellt sparande som hände på 90-talet i Italien och nu sker på Cypern. Det hände även i Sverige, när staten tog ut ”överskottsmedel” (samma ord som EU Kommissionen använder för Cyperns guldreserv) från AP-fonderna för några år sedan. En stor del av minskningen av GLD-depåbevis är sannolikt också rena försäljningar, som alltså lett till försäljning av guld på London Bullion Market.
Guld är trots allt en värdebevarare i inflationsskyddad mening och eftersom penningmängden ökar så kraftigt i alla stora och sparkapitalsfulla ekonomier, borde guld vara en attraktiv tillgång. Traditionell monetarism säger att om man inte förändrar antalet varor, men ökar mängden pengar, måste priset i dessa pengar stiga på varorna. Nedan ser vi M1 i USA. M1 är den smalaste måttet på penningmängd och mäter bara mynt, sedlar och bankinlåning som har betalningsmöjligheter kopplade till sig (checkar eller kort).
Vi ser att det tycks finnas ett bra samband mellan M1 och guldpriset, trots att vi bara ser till M1 i USA.
Nedan ser vi kursdiagrammet för silver i dollar per troy ounce. Silverpriset föll till 26 dollar, precis på det tekniska stödet från 2011. Ett brott av det stödet skulle ge en möjlighet, enligt den tekniska analysen, för en nedgång till 20 dollar.
I den här typen av lägen är det svårt att lämna en rekommendation nu, utan den måste bli beroende på om 26 dollar bryts eller håller. Vi har haft en neutral rekommendation, men om stödet bryts köper vi BEAR SILVER X4 S.
Platina & Palladium
Platinapriset ligger strax över stödet på 1550 dollar, som testades – och höll – i veckan som gick. Om 1525 – 1550 byts på nedsidan är nästa stöd 1400.
Palladium föll ner till 709 dollar per ozt. Vi ser att 700 dollar. Så länge den nivån håller fortsätter vi vara köpta PALLADIUM S.
Basmetaller
Veckan avslutades med ett relativt kraftigt prisfall för industriella råvaror. Energi och basmetaller föll på bred front. Utlösande faktor var ädelmetallernas plötsliga kollaps (guldet föll med 5 % bara under fredagshandeln). Den Cypriotiska centralbankens förväntade utförsäljning oroar marknaden. Inte så mycket för volymen, utan mer om det kan vara en omsvängning av trenden av nettoköpande centralbanker. Veckan inleddes annars med en rekyl uppåt (för basmetallerna) på ett par procent, vilken således raderades ut under fredagen. Netto på veckan är priserna ner 0,5-1 %.
Koppar
”Upp som en sol, ner som en pannkaka” skulle man kunna beskriva veckan. 3-månaderspriset på LME steg från $7400-nivån upp 7650, med stöd av ökad riskaptit på Kinas positiva handelsstatistik i mitten av veckan. Inflationen kom också in lägre än väntat. Kopparimporten steg men har fortfarande en bit kvar till vad som kan betraktas som stark (se diagramet nedan).
Den stora årliga CESCO-konferensen i Chile har gått av stapeln i veckan. Diskussionerna har handlat mer om premienivåer än faktiskt prisnivåer. Marknaden bedöms vara relativt balanserad, till ett mindre överskott, efter flera år av ”kroniska” underskott. Premiediskussionen kretsar kring farhågorna att kopparn skall erfara samma sak som aluminium och zink, d.v.s. att överskottsmaterial placeras i LME-lager uppknutet i finansierings affärer (där man köper spot och säljer på termin för att utnyttja terminspåslaget). De långa utlastningstiderna i LME-lager gör att material blir otillgängligt för konsumenter och därmed stiger premierna. LME diskuterar olika påtryckningsmedel för att förmå lagerhusen att öka utlastningskapaciteten.
Den tekniska bilden ger stöd till vår neutrala position. Vi är positiva till basmetaller på sikt men avvaktar bättre köptillfällen alternativt väljer någon annan basmetall. Priset kommer nu ner i ett intressant stödområde mellan $7200 och $7300.
Som vi skrivit tidigare tyder mycket på ökat utbud för koppar, vilket riskerar att begränsa uppgångspotentialen. Vi rekommenderar fortsatt en neutral position. För den som vill satsa på ett starkare tillväxtscenario (än konsensus) i Kina är koppar däremot alltid ett intressant alternativ.
Aluminium
Som vi skrivit tidigare ligger aluminium väldigt ”fast” i ett relativt stort handelsintervall. Nivåer kring $1800-1900 utgör ur ett kostnadsperspektiv starkt stöd. Samtidigt lägger det stora utbudet ett ”tak” på nivåer kring $2300. Den senaste uppgången i februari mötte stora säljordrar från producenter som passade på att ”låsa” framtida priser, vilket satte press på marknaden. Nu när priserna fallit tillbaka ser vi stora intressen från köpsidan (fysiska förbrukare). För den ”trading-benägne” utgör det stora spannet goda vinstmöjligheter. Vi närmar oss nu ”den sista utposten”, kring $1830. Det allmänt negativa stämningsläget för de industriella råvarorna under fredagen kan ge en tillfällig press under nivån. På lite sikt (6-12 mån) är dock detta en mycket intressant nivå för öka exponeringen mot basmetaller.
Zink
Priset följde kopparn under veckan, och den inledande rekylen upp till $1930 kom av sig rejält. Scenariot påminner om det för aluminium, där vi nu kommer ned till väldigt attraktiva nivåer. Den negativa tendensen från i fredags kan mycket väl fortsätta under veckans inledning. Fundamentalt är zinken ”billig” ur ett kostnadsperspektiv och nuvarande nivåer är mycket intressanta på lite längre sikt (6-12 månader).
Nickel
Marknaden är fortsatt tveksam till den fundamentala situationen. Vi har tidigare bl.a. hänvisat till kommentarer från fysiska aktörer som indikerar att ”det finns gott om nickel”, samtidigt som rapporter gör gällande att exporten av nickelmalm från Indonesien till Kina ökar igen, vilket riskerar att öka utbudet av s.k. Nickel Pig Iron i Kina (vilket i sin tur minskar efterfrågan på nickelbärande skrot och primärnickel). För några veckor sedan ryktades det om en omsvängning, då kinesiska producenter är snabba att ställa om produktionen, vilket ger ett naturligt stöd till nickelmarknaden. Nya rykten gör dock gällande att Kina börjat exportera Nickel Pig Iron. LME-lagret är på all time high. Så det är svårt att bli vara väldigt ”bullish” på nickel just nu. Nivån är attraktiv ur ett kostnadsperspektiv, men det allmänna stämningsläget just nu riskerar att sätta ytterligare press. Det stora stödet ligger kring $15 000. Precis som för aluminium och zink bedömer vi dock nickel som mycket köpvärd på 6-12 månaders sikt.
Vi rekommenderar köp av NICKEL S eller BULL NICKEL X2 / X4 S för den som vill ta mer risk. Vi varnade för en rekyl, och den kom. Priset har fallit mer än ”befarat”, men är nu på väldigt attraktiva nivåer.
Kaffe
Kaffepriset (maj 2013) fortsatte ner i veckan som gick och fortsatte därmed den fallande trenden. Vi tror att en trendvändning är nära förestående, men det är ingen idé att köpa KAFFE S innan trenden har vänt.
Marknaden diskonterar högre priser i framtiden, som vi ser av terminskurvan nedan. För att man ska tjäna pengar genom att köpa terminer måste uppgången vara större än vad marknaden redan har diskonterat.
Socker
Sockerpriset (september 2013) föll i slutet av mars under 18 cent per pund. De senaste dagarna har priset rekylerat upp mot det motståndet, men inte orkat igenom. Trenden är alltjämt nedåtriktad. Vi fortsätter med neutral rekommendation.
Guld är trots allt en värdebevarare i inflationsskyddad mening och eftersom penningmängden ökar så kraftigt i alla stora och sparkapitalsfulla ekonomier
Analys
Quadruple whammy! Brent crude down $13 in four days

Brent Crude prices continued their decline heading into the weekend. On Friday, the price fell another USD 4 per barrel, followed by a further USD 3 per barrel drop this morning. This means Brent crude oil prices have crashed by a whopping USD 13 per barrel (-21%) since last Wednesday high, marking a significant decline in just four trading days. As of now, Brent crude is trading at USD 62.8 per barrel, its lowest point since February 2021.

The market has faced a ”quadruple whammy”:
#1: U.S. Tariffs: On Wednesday, the U.S. unveiled its new package of individual tariffs. The market reacted swiftly, as Trump followed through on his promise to rebalance the U.S. trade position with the world. His primary objective is a more balanced trade environment, which, naturally, weakened Brent crude prices. The widespread imposition of strict tariffs is likely to fuel concerns about an economic slowdown, which would weaken global oil demand. This macroeconomic uncertainty, especially regarding tariffs, calls for caution about the pace of demand growth.
#2: OPEC+ hike: Shortly after, OPEC+ announced plans to raise production in May by 41,000 bpd, exceeding earlier expectations with a three-monthly increment. OPEC emphasized that strong market fundamentals and a positive outlook were behind the decision. However, the decision likely stemmed from frustration within the cartel, particularly after months of excess production from Kazakhstan and Iraq. Saudi Arabia’s Energy Minister seemed to have reached his limit, emphasizing that the larger-than-expected May output hike would only be a “prelude” if those countries didn’t improve their performance. From Saudi Arabia’s perspective, this signals: ”All comply, or we will drag down the price.”
#3: China’s retaliation: Last Friday, even though the Chinese market was closed, firm indications came from China on how it plans to handle the U.S. tariffs. China is clearly meeting force with force, imposing 34% tariffs on all U.S. goods. This move raises fears of an economic slowdown due to reduced global trade, which would consequently weaken global oil demand going forward.
#4: Saudi price cuts: At the start of this week, oil prices continued to drop after Saudi Arabia slashed its flagship crude price by the most in over two years. Saudi Arabia reduced the Arab Light OSP by USD 2.3 per barrel for Asia in May, while prices to Europe and the U.S. were also cut.
These four key factors have driven the massive price drop over the last four trading days. The overarching theme is the fear of weaker demand and stronger supply. The escalating trade war has raised concerns about a potential global recession, leading to weaker demand, compounded by the surprisingly large output hike from OPEC+.
That said, it’s worth questioning whether the market is underestimating the risk of a U.S.-Iran conflict this year.
U.S. military mobilization and Iran’s resistance to diplomacy have raised the risk of conflict. Efforts to neutralize the Houthis suggest a buildup toward potential strikes on Iran. The recent Liberation Day episode further underscores that economic fallout is not a constraint for Trump, and markets may be underestimating the threat of war in the Middle East.
With this backdrop, we continue to forecast USD 70 per barrel for this year (2025). For reference, Brent crude averaged USD 75 per barrel in Q1-2025.
Analys
Lowest since Dec 2021. Kazakhstan likely reason for OPEC+ surprise hike in May

Collapsing after Trump tariffs and large surprise production hike by OPEC+ in May. Brent crude collapsed yesterday following the shock of the Trump tariffs on April 2 and even more so due to the unexpected announcement from OPEC+ that they will lift production by 411 kb/d in May which is three times as much as expected. Brent fell 6.4% yesterday with a close of USD 70.14/b and traded to a low of USD 69.48/b within the day. This morning it is down another 2.7% to USD 68.2/b. That is below the recent low point in early March of USD 68.33/b. Thus, a new ”lowest since December 2021” today.

Kazakhstan seems to be the problem and the reason for the unexpected large hike by OPEC+ in May. Kazakhstan has consistently breached its production cap. In February it produced 1.83 mb/d crude and 2.12 mb/d including condensates. In March its production reached a new record of 2.17 mb/d. Its crude production cap however is 1.468 mb/d. In February it thus exceeded its production cap by 362 kb/d.
Those who comply are getting frustrated with those who don’t. Internal compliance is an important and difficult issue when OPEC+ is holding back production. The problem naturally grows the bigger the cuts are and the longer they last as impatience grows over time. The cuts have been large, and they have lasted for a long time. And now some cracks are appearing. But that does not mean they cannot be mended. And it does not imply either that the group is totally shifting strategy from Price to Volume. It is still a measured approach. Also, by lifting all caps across the voluntary cutters, Kazakhstan becomes less out of compliance. Thus, less cuts by Kazakhstan are needed in order to become compliant.
While not a shift from Price to Volume, the surprise hike in May is clearly a sign of weakness. The struggle over internal compliance has now led to a rupture in strategy and more production in May than what was previously planned and signaled to the market. It is thus natural to assign a higher production path from the group for 2025 than previously assumed. Do however remember how quickly the price war between Russia and Saudi Arabia ended in the spring of 2020.
Higher production by OPEC+ will be partially countered by lower production from Venezuela and Iran. The new sanctions towards Iran and Venezuela can to a large degree counter the production increase from OPEC+. But to what extent is still unclear.
Buy some oil calls. Bullish risks are never far away. Rising risks for US/Israeli attack on Iran? The US has increased its indirect attacks on Iran by fresh attacks on Syria and Yemen lately. The US has also escalated sanctions towards the country in an effort to force Iran into a new nuclear deal. The UK newspaper TheSun yesterday ran the following story: ”ON THE BRINK US & Iran war is ‘INEVITABLE’, France warns as Trump masses huge strike force with THIRD of America’s stealth bombers”. This is indeed a clear risk which would lead to significant losses of supply of oil in the Middle East and probably not just from Iran. So, buying some oil calls amid the current selloff is probably a prudent thing to do for oil consumers.
Brent crude is rejoining the US equity selloff by its recent collapse though for partially different reasons. New painful tariffs from Trump in combination with more oil from OPEC+ is not a great combination.

Analys
Tariffs deepen economic concerns – significantly weighing on crude oil prices

Brent crude prices initially maintained the gains from late March and traded sideways during the first two trading days in April. Yesterday evening, the price even reached its highest point since mid-February, touching USD 75.5 per barrel.
However, after the U.S. president addressed the public and unveiled his new package of individual tariffs, the market reacted accordingly. Overnight, Brent crude dropped by close to USD 4 per barrel, now trading at USD 71.6 per barrel.
Key takeaways from the speech include a baseline tariff rate of 10% for all countries. Additionally, individual reciprocal tariffs will be imposed on countries with which the U.S. has the largest trade deficits. Many Asian economies end up at the higher end of the scale, with China facing a significant 54% tariff. In contrast, many North and South American countries are at the lower end, with a 10% tariff rate. The EU stands at 20%, which, while not unexpected given earlier signals, is still disappointing, especially after Trump’s previous suggestion that there might be some easing.
Once again, Trump has followed through on his promise, making it clear that he is serious about rebalancing the U.S. trade position with the world. While some negotiation may still occur, the primary objective is to achieve a more balanced trade environment. A weaker U.S. dollar is likely to be an integral part of this solution.
Yet, as the flow of physical goods to the U.S. declines, the natural question arises: where will these goods go? The EU may be forced to raise tariffs on China, mirroring U.S. actions to protect its industries from an influx of discounted Chinese goods.
Initially, we will observe the effects in soft economic data, such as sentiment indices reflecting investor, industry, and consumer confidence, followed by drops in equity markets and, very likely, declining oil prices. This will eventually be followed by more tangible data showing reductions in employment, spending, investments, and overall economic activity.
Ref oil prices moving forward, we have recently adjusted our Brent crude price forecast. The widespread imposition of strict tariffs is expected to foster fears of an economic slowdown, potentially reducing oil demand. Macroeconomic uncertainty, particularly regarding tariffs, warrants caution regarding the pace of demand growth. Our updated forecast of USD 70 per barrel for 2025 and 2026, and USD 75 per barrel for 2027, reflects a more conservative outlook, influenced by stronger-than-expected U.S. supply, a more politically influenced OPEC+, and an increased focus on fragile demand.
___
US DOE data:
Last week, U.S. crude oil refinery inputs averaged 15.6 million barrels per day, a decrease of 192 thousand barrels per day from the previous week. Refineries operated at 86.0% of their total operable capacity during this period. Gasoline production increased slightly, averaging 9.3 million barrels per day, while distillate (diesel) production also rose, averaging 4.7 million barrels per day.
U.S. crude oil imports averaged 6.5 million barrels per day, up by 271 thousand barrels per day from the prior week. Over the past four weeks, imports averaged 5.9 million barrels per day, reflecting a 6.3% year-on-year decline compared to the same period last year.
The focus remains on U.S. crude and product inventories, which continue to impact short-term price dynamics in both WTI and Brent crude. Total commercial petroleum inventories (excl. SPR) increased by 5.4 million barrels, a modest build, yet insufficient to trigger significant price movements.
Commercial crude oil inventories (excl. SPR) rose by 6.2 million barrels, in line with the 6-million-barrel build forecasted by the API. With this latest increase, U.S. crude oil inventories now stand at 439.8 million barrels, which is 4% below the five-year average for this time of year.
Gasoline inventories decreased by 1.6 million barrels, exactly matching the API’s reported decline of 1.6 million barrels. Diesel inventories rose by 0.3 million barrels, which is close to the API’s forecast of an 11-thousand-barrel decrease. Diesel inventories are currently 6% below the five-year average.
Over the past four weeks, total products supplied, a proxy for U.S. demand, averaged 20.1 million barrels per day, a 1.2% decrease compared to the same period last year. Gasoline supplied averaged 8.8 million barrels per day, down 1.9% year-on-year. Diesel supplied averaged 3.8 million barrels per day, marking a 3.7% increase from the same period last year. Jet fuel demand also showed strength, rising 4.2% over the same four-week period.
-
Analys4 veckor sedan
Crude oil comment: Ticking higher as tariff-panic eases. Demand growth and OPEC+ will be key
-
Analys3 veckor sedan
Crude prices hold gains amid fresh tariff threats
-
Nyheter4 veckor sedan
Ett samtal om råvarorna som behövs för batterier
-
Nyheter3 veckor sedan
Tysklands SEFE skriver avtal om att köpa 1,5 miljarder ton LNG per år från Delfin i USA
-
Nyheter4 veckor sedan
700 timmar med negativa elpriser och dyrare biobränsle gav lägre resultat för Jämtkraft
-
Nyheter3 veckor sedan
Danska Seaborg Technologies siktar på serieproduktion av smältsaltsreaktorer till mitten av 2030-talet
-
Analys3 veckor sedan
Brent Edges Lower After Resisting Equity Slump – Sanctions, Saudi Pricing in Focus
-
Nyheter2 veckor sedan
Oljepriserna slaktas på samtidiga negativa faktorer