Connect with us

Nyheter

Ryssland ser ut att minska produktionen av olja

Published

on

Olja i fat

De flesta som handlar med olja vill glömma bort 2020 så snabbt det går. Det fjärde kvartalet återstår emellertid, och frågan är hur det kommer att gå för oljepriset då. Enligt en ny artikel i OilPrice ser Ryssland ut att skala ned på sin borrning.

Olja rasar

”Ryska oljeproducenter som redan har minskat sin borrningsaktivitet med en tredjedel i år kan minska den ytterligare med 20 procent, enligt verkställande direktören för en större oljefälttjänstleverantör,” sägs i artikeln.

”År 2021 ser inte så bra ut”, sa Vitaly Dokunikhin till Bloomberg i en intervju. ”Mitt i förväntningarna om en undertryckt efterfrågan pågår mycket specifika diskussioner om minskningar.”

Dessutom uppgav artikeln att ”ytterligare en nedskärning av nya borrningar antyder att Rysslands oljebolag inte är särskilt hoppfulla för en snabb återhämtning i efterfrågan på råvaran, trots att energiminister Alexander Novak nyligen sa att han förväntade sig att efterfrågan skulle återhämta sig till pre-pandemiska nivåer under andra kvartalet nästa år. ”

”Reserverna som ackumulerats under andra kvartalet krymper gradvis och juli och augusti var de första två månaderna i år då lagren minskade gradvis. Minskningen uppgick ungefär till 45 miljoner fat i augusti och 34 miljoner fat i juli,” sa Novak i september.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *