Connect with us

Nyheter

Priset på naturgas stiger i sommarhettan

Published

on

Naturgas brinner på spisen

Priset på naturgas steg då utsikterna för varmare väder framåt hjälpte till att öka intresset för detta energisegment. I USA och många andra länder används naturgas som energi för att reglera temperaturen inomhus, till exempel för att kyla inomhusklimatet under sommaren, och att värma upp bostäder under vintern.

Naturgas brinner på spisen

Det amerikanska terminspriset på naturgas har uppvisat en stark återhämtning efter att ha sjunkit till sin lägsta nivå på över 25 år. Naturgas-terminer föll till sitt lägsta pris sedan augusti 1995 då marknaderna blev förvirrade av den fallande efterfrågan inför omfattande nedstängningar pga coronaviruspandemin, ökande lager och lägre export av flytande naturgas under föregående månad, rapporterar Reuters.

”När temperaturen ökar har kylbehovet ökat och prognoserna säger att de kommer att fortsätta öka. Tillsammans med detta har Chesapeakes omstrukturering också signalerat en viss nedgång i utbudet” säger Phil Flynn, seniormarknadsanalytiker hos Price Futures Group, till Reuters.

Ansökte om Chapter 11

Chesapeake Energy har ansökt Chapter 11. Företaget är den största amerikanska olje- och gasproducenten som har sökt konkursskydd under de senaste åren efter att ha tagit på sig tunga skuldbördor utan en stadig inkomstström mot bakgrund av den utbredda negativa effekten av COVID-19-utbrottet har på energimarknaderna.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *