Connect with us

Nyheter

Nu kommer ETF-fonder med guld i Kina

Published

on

Guld i Kina

Guld och silver drake i KinaInvesterare i väst har sålt av guld i stor omfattning de senaste månaderna och guldkursen har pressats neråt. Det var till stor del investerares köp av ETF-fonder med guld som drev upp priset och sedan också drev ner det. Allt fler privatpersoner köper och säljer fysiskt investeringsguld, men den stora volymen handlas via ETFer. Det är betydligt fler personer som klickar köp och sälj via sin onlinebank än det är som köper fysiskt.

När priset på guld sjönk i den stora utförsäljningen såg privatpersoner i Kina det som ett lysande tillfälle att köpa guldsmycken, guldtackor och guldmynt under slutet av mars / början av april.

Men det som är riktigt intressant är att Kina nu får sina två första inhemska ETF-fonder med guld. Det är Huaan Asset Management och Guotai Asset Management som har fått tillstånd av den kinesiska finansinspektionen att starta fonderna. ETFerna kommer att handlas på Shanghai Stock Exchange (SHCOMP) och följa spotpriset på guld på Shanghai Gold Exchange.

Zhang Bingnan vid China Gold Association säger

[quote]Guld-ETFer bör hjälpa till att öka efterfrågan på guld eftersom de kommer göra kinesiska investeringar i guld mycket enklare.[/quote]

[quote]Dumpningen nyligen av innehav i börshandlade produkter med guld av investerare utomlands kan visa sig att inte ha varit något klokt drag.[/quote]

Vi kan alltså få se en helt ny efterfrågan på guld, och det från ett land som inte är av obetydlig storlek.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Magnus

    16 juni, 2013 at 17:27

    Spännande, bara en liten del av de kinesiska spararna börjar köpa etf-fonder med guld så kan det snabbt bli stora volymer. Hoppas.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *