Connect with us

Nyheter

Northgold prospekterar guldbältet i Finland

Published

on

Northgold, som just nu gör en IPO för att notera sina aktier på First North, är ett svenskt guldprospekterings- och utvecklingsbolag som innehar prospekteringsrätten för ett flertal områden längs det mellanösterbottniska guldbältet i centrala Finland, bland annat guld- och koppar förekomsten vid Kopsa och andra guldförekomster längs Kiimalatrenden. Bolaget strävar efter att hitta och slutligen extrahera guld på underprospekterade områden i Finland.

Malm med guld

Bolaget fokuserar idag på prospektering och utveckling av guldfyndigheter som skapar en hävstång för tillväxten av guld som ett långtids investeringsinstrument. Bolagets affärsmodell är att skapa värde genom att utöka mineraltillgångar genom prospektering och öka deras sannolikhet för utvinning genom tekniska studier. När tillräckliga mineraltillgångar har avgränsats, planerar bolaget i slutändan att utveckla sina fyndigheter till ekonomiskt lönsamma gruvor.

Bolaget planerar att bedriva systematisk prospektering, inklusive borrning, vid Kopsa och Kiimalatrend projekten med målet att utöka guldresurserna och upptäcka nya fyndigheter. Bolaget har idag en befintlig informell mineraltillgång om 725 000 uns guldekvivalenter (AuEq) och Northgold eftersträvar att fortsätta konsolideringen av det underexploaterade mellanösterbottniska guldbältet.

Intervju med Northgolds vd Mitch Vanderydt

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *