Connect with us

Nyheter

Margarita Louis-Dreyfus tar utdelningar

Published

on

Louis Dreyfus lobby

Margarita Louis-Dreyfus tog ytterligare en rejäl utdelning från det samordnade jordbrukshandelshuset hon kontrollerar, samtidigt som miljardären fortsätter att tömma verksamheten på kontanter.

Under årets sex första månader betalade Louis Dreyfus Co ut en utdelning på 302 miljoner dollar. Utdelningen relaterade till förra årets vinst, försäljning av flera tillgångar i Kanada och dess tidigare metallhandel, enligt företagets delårsrapport. Utdelningen minskade företagets eget kapital till 4,48 miljarder dollar i slutet av juni, en minskning från 4,79 miljarder dollar sex månader tidigare.

Den ryskfödda Margarita Louis-Dreyfus, som kontrollerar mer än 96 procent av holdingbolaget som äger LDC, har tagit stora utdelningar under de senaste åren för att hjälpa till att återbetala cirka en miljard dollar hon lånade för att köpa ut andra familjemedlemmar. Utbetalningarna, som ofta överträffar handelshusets vinst, har stadigt minskat företagets värde.

Miljardföretagets ägare har varit i samtal för att sälja en minoritetsandel i företaget och har nyligen förhandlat med Abu Dhabis förmögenhetsfond ADQ. En framgångsrik affär skulle ge handelshuset en injektion av välbehövliga kontanter.

Utöver ägarens problem har företaget under de senaste åren kämpat med både återkommande ledningsförändringar och sjunkande resultat. Veteranen Michael Gelchie kommer att bli verkställande direktör senare i veckan. Han är den sjunde verkställande direktören som utsetts av Dreyfus på åtta år. Gelchie kommer att ersätter Ian McIntosh.

Trots de senaste problemen visade första halvåret 2020 en viss förbättring för LDC. Nettoresultatet steg med 77 procent till 126 miljoner dollar jämfört med året innan, trots betydande förluster från Luckin Coffee-kollapsen. Nettoomsättningen minskade emellertid till 16,3 miljarder dollar, eftersom både priser och leveransvolymer föll från året innan.

”De resultat som rapporteras idag sätter LDC i en stark position för att främja sina ambitiösa tillväxtplaner”, säger Gelchie.

Nettoskulden sjönk till 6,7 miljarder dollar i slutet av juni 2020, från 6,9 miljarder dollar i slutet av 2019, vilket minskade den justerade skuldsättningsgraden till 2,8 gånger.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Lundin Mining, Filo Mining och NGEx Minerals på 9 minuter

Published

on

Ngex Minerals prospekteringsområde

Pareto Securities analytiker Niclas Wahlström går på nio minuter igenom tre börsnoterade företag i Lundin-sfären, närmare bestämt Lundin Mining, Filo Mining och NGEx Minerals. I onsdags sänkte firman riktkursen för Lundin Mining, men upprepade sin köprekommendation.

Continue Reading

Nyheter

Positiva utsikter för Lundin Mining men risk för dämpat 2023

Published

on

Pareto Securities släppte idag en analysuppdatering på gruvbolaget Lundin Mining. Man sänker riktkursen till 80 kronor från tidigare 100 kronor. Orsaken är att man har uppdaterat sin syn på metallmarknaden där man ser en ökad risk för cyklisk press under 2023, men med en uppsida efter det. Speciellt positiva är man till koppar på medellång sikt.

Pareto Securities upprepar dock sin köprekommendation för aktien. Riktkursen på 80 kronor kan jämföras med att aktien idag steg 2,2 procent och stängde på 63,58 kronor.

Continue Reading

Nyheter

Räkna med att basmetallerna stiger när dollarn försvagas

Published

on

Det är ingen hemlighet att det finns ett allmänt etablerat omvänt förhållande mellan råvaror och den amerikanska dollarn. Dessa korrelationer har blivit mer komplexa sedan pandemins början, men den allmänna regeln om sjunkande US-dollarvärde är lika med stigande råvarupriser kan innebära att basmetallerna är redo för varaktiga prishöjningar framöver.

”Omfattningen av denna [omvända] korrelation varierar dramatiskt, vilket betyder att styrkan i förhållandet mellan råvaror och den amerikanska dollarn skiljer sig åt beroende på individuell råvara”, skrev Greg Liebl, CA, chef för investeringsstrategi på Parametric, före pandemi. 

”Energi och basmetaller, som används globalt och vars priser vanligtvis är noterade i amerikanska dollar, visar det mest slående förhållandet.”

Några av dessa samband har brutits ner något under pandemin, eftersom begränsningar i leveranskedjan och geopolitiska effekter spelade allt större roller på råvarupriserna, särskilt i år. Sammantaget gäller råvarornas omvända natur i förhållande till den amerikanska dollarns styrka i stort sett. Eftersom Fed överväger att lätta på gaspedalen lite vid räntehöjningar, börjar den historiskt starka dollarn redan backa i värde.

Kopparpriset brukar ofta användas som mätaren av ekonomins hälsa i sin roll som en cyklisk global råvara. Koppar har sett en uppgång i november, men föll på nyheterna om Kinas ekonomiska avmattning i oktober. Kina är en storkonsument av många basmetaller. Även om konsumtionen fortfarande är begränsad till följd av en minskad ekonomisk aktivitet, så kommer priserna på dessa industrimetaller sannolikt att stiga i framtiden.

Förändringar är dock på väg för Kina med dess tillkännagivande av en 20-punktspolicy angående covid-19-regler som ger mer kontroll till lokala tjänstemän för att börja lätta på några av de strängaste karantänkraven. Det kommer att vara en långsam återställning av landets noll-covid-politik, som har påverkat dess ekonomi starkt, men de små stegen av återhämtning kan mycket väl leda till en stor studs tillbaka i efterfrågan på basmetaller.

När Kina väl når sin ekonomiska tillväxt igen, förväntar sig analytiker inte att metallpriserna kommer att sjunka, särskilt för de industriella metallerna som är centrala för att minska koldioxidutsläppen.

Continue Reading

Populära