Kvittostrul vid lansering av guldautomat i Kina

Guldautomat av modell som lanseras i KinaFör ett par veckor sedan skrev vi om hur Gongmei Gold Group skulle lansera den allra första kinesiska guldautomaten under höstfestivalen i slutet av september.

Den första automaten, som placerades ut i det mer än 800 år gamla shoppingdistriktet Wangfujing gör det möjligt för den kinesiska befolkningen att med hjälp av bankkort och kontanter köpa guld i form av tackor och mynt.

Guldautomaten stängdes emellertid hastigt av redan samma dag eftersom den inte gav köparna några kvitton på det guld som köptes, ett mindre tekniskt missöde som emellertid gjorde att automatleverantören ville åtgärda problemet omedelbart.

En viss förståelse för detta kan vi ha eftersom Beijing Agricultural Commercial Bank nu tillsammans med ett tyska Ex Orionte Lux AG och guldhandelsföretaget Gongmei Gold Group planerar att lansera mer än 2.000 liknande maskiner runt om i Kina. Enligt uppgift skall de ställas ut på ”säkra platser” som till exempel banker och privata klubbar över hela landet.

1 Reply to “Kvittostrul vid lansering av guldautomat i Kina”

  1. Hochman skriver:

    Länge sedan man hörde något om dessa guldautomater, de dök ju upp lite här och var i världen under några år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top