Connect with us

Nyheter

Kan Ryssland få oljepriset att stiga?

Published

on

Olja i fat från oljemarknaden

Olja processasNär OPEC höll sitt stora möte i november 2014 blev utfallet att de inte begränsade sin oljeproduktion, vilket gjorde att oljepriset föll ytterligare och sedan dess har varit på nivåer som oljeproducenter inte gillar. Några månader efter mötet framkom det från OPEC-representanter att det var Ryssland och ett land i Sydamerika som var orsaken. OPEC-medlemmarna hade kunnat enas om att sänka produktionen om Ryssland och något ytterligare land som inte är med i OPEC hade sänkt sin produktion. De vägrade dock och Ryssland gick i stället ut och skröt om att de skulle producera rekordmycket olja.

Men nu verkar Ryssland krypa till korset. Reuters rapporterar att Rysslands energiminister har haft aktiva konsultationer med OPEC och Latinamerikanska oljeproducenter. Rysslands vice premiärminister Arkady Dvorkovich beskriver konsultationerna som ”unprecedented”, dvs att de saknar motstycke.

Det är dock för tidigt att vara helt säker att detta leder till något. Dvorkovich gav inga ytterligare kommentarer men att konsultationerna skulle fortsätta. Ryssland förväntas skicka en delegation för samtal med en del OPEC-medlemmar i juni.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *