Följ oss

Nyheter

Iran säger sig ha hittat stora mängder naturgas

Publicerat

den

Bloomberg rapporterar att Iran säger sig ha hittat “ett av de största naturgasfälten i Mellanöstern” som ska vara jämförbart med de i South Pars-fältet. Detta enligt en officiell branschperson som citeras av Mehr, en arabiskspråkig nyhetstjänst.

Karta över Khuzestan i Iran

Khuzestan-provinsen i Iran

Naturgasen ska, enligt en statlig iransk nyhetstjänst, ha hittats i sydvästra Khuzestan-provinsen som redan är känd för att innehålla olja sade Mahmoud Mohaddes, Director for Exploration på National Iranian Oil Co. En källa på 5000 meter kommer “snart” att borras för att samla mer information sa han vidare.

South Pars delas av Iran och Qatar och är enligt PB Statistical Review of World Energy in June 2011 världens näst största bevisade naturgasreserv med 29,6 biljoner kubikmeter.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
1 kommentar

1 kommentar

  1. Tore

    7 maj, 2012 vid 03:54

    Ska bli intressant att höra mer om detta naturgasfynd. Man vet liksom inte om det är ett utspel från Iran i den pågående konflikten med omvärlden eller om de faktiskt hittat en massa naturgas.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära