Connect with us

Nyheter

Guldfonderna ser inflöden för sjunde månaden i rad

Published

on

Guld

SPDR-Gold Shares (NYSEArca: GLD) och SPDR Gold MiniShares Trust (NYSEArca: GLDM) är ETF:er som backas upp av fysiskt guld.

1 kilo guld, tacka från Royal Mind

Guld har fyllt sin roll under osäkerheten i Covid-19-pandemin, men eftersom fler ekonomier runt om i världen ser ut att återgå till det normala kan ädelmetallen förlora sin glans under resten av 2020. Det kan dock utgöra en köpmöjlighet för investerare som söker guldexponering.

”Gulduppbackade ETFer (guldfonder) registrerade den sjunde månaden i rad med positiva flöden och adderade 104 ton (t) i juni, motsvarande 5,6 miljarder US-dollar eller 2,7 procent av tillgångarna under förvaltning (AUM). Detta gjorde att de globala innehaven steg till en ny rekordnivå om 3 621 ton” sade World Gold Council (WGC) i ett pressmeddelande.

På bekostnad av smycken

De stora inflödena till guldfonderna kom på bekostnad av en kraftig nedgång i efterfrågan på guldsmycken under årets tre första månader. Centralbanker fortsatte att köpa guld, om än i långsammare takt. Dessutom har efterfrågan på tackor och mynt bidragit till att kompensera svagheten i smyckesförsäljningen i Asien.

Under årets första sex månader, steg de globala nettoinflöden till 734 ton (39,5 miljarder USD), betydligt över den tidigare högsta nivån på årliga inflöden, både i tonnage (646 ton 2009) och US-dollar (23 miljarder USD 2016).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *