Connect with us

Nyheter

Guldfonderna gynnas av högre kostnader att handla terminer

Published

on

Guldtackor i närbild

Guld har kommit att bli en så kallad safe haven, en säker hamn för de investerare som vill hedga sig mot marknadsvolatilitet. Både fysiskt guld och terminer används av dessa investerare, men allt fler av dessa hedgare börjar använda sig av fysiskt uppbackade börshandlade fonder som investerar i guld när kostnaderna för att investera på terminsmarknaden stiger.

1 kilo guld, tacka från Royal Mind

SPDR Gold Shares (NYSEArca: GLD) har varit ett av årets mer populära börshandlade fonder. Denna ETF har sett nettoinflöden på 13,1 miljarder dollar enligt uppgifter från ETFdb.com. Enligt World Gold Council och CME Group har totala ETF-innehav av fysiska guldtackor ökat med 14 procent medan långa nettopositioner som satsade på högre priser på Comex-börsen i New York minskat med 7 procent sedan slutet av mars, rapporterar Reuters.

Både guldterminer och guld-ETFer hjälper investerare att få exponering för guldprisets förändringar. Guldterminer ger köparna rätt att ta emot metallen i framtiden medan fysiskt uppbackade ETFer representerar fysiska guldtackor lagrade i ett valv. Kortsiktiga handlare handlar vanligtvis terminer medan långsiktiga investerare vanligtvis innehar ETF:er.

Sedan Coronaviruset orsakade nedstängningar har intresset för terminer minskat till förmån för börshandlade fonder med fokus på guld, något som visat sig i att handeln har minskat på terminsbörsen COMEX. Nedstängningsåtgärderna påverkade också guldförsörjningen och stora guldhandelsbanker valde att stå utanför börsen. Följaktligen har terminer handlats betydligt över London-priser som används av ETFer, och kostnaden steg för att rulla terminer.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *