Connect with us

Nyheter

Guldfeber i Sydkorea

Published

on

Sydkoreas centralbank köper guld

Sydkoreas centralbank köper guldDet råder rena guldfebern i Sydkorea just nu, den sydkoreanska centralbanken som under juli 2011 gjorde sitt första köp av guld på tretton år, fortsätter med sina massiva köp av guld.

Under juli 2012 köpte landet 16 ton guld och nu fortsätter de att rensa världens marknader på fysiskt guld. Under november 2012 har de köpt ytterligare 14 ton guld, vilket gör att Sydkoreas guldreserver nu uppgår till 84,4 ton guld.

I juni 2011, innan den sydkoreanska centralbanken började köpa guld, uppgick landets totala guldreserv till 14,4 ton, vilket visar på den tro som landets centralbank har på guld visavi andra tillgångar som till exempel den amerikanska dollarn. Trots dessa betydande köp utgör guldet endast 1,2 procent av de sydkoreanska valutareserverna.

Bedömare på de internationella guldmarknaderna håller det för troligt att Sydkorea kommer att fortsätta att köpa betydande mängder guld även under 2013 och 2014. Det finns tydliga bevis på att både den sydkoreanska centralbanken och flera av dess utländska motsvarigheter har dragit fördel av tillfälliga nedgångar i guldpriset för att köpa på sig ytterligare mängder av den gula metallen. Detta bör utgöra ett golv som gör att priset på guld i framtiden inte faller eftersom det stödjs av långsiktiga köpare.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Goldfinger

    10 december, 2012 at 01:32

    Intressant att se hur Sydkorea köper så mycket guld. Som jag har fattat det så är detta land ett av dem som har den största valutareserven men som ändå har litet guld i ladorna. Vad händer då andra länder i samma kategori köper? Tror det kommer skicka guldpriset långt norrut

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *