Goldman Sachs sänker utsikterna för spannmål

Spannmål stiger i pris på grund av torkaAlla så kallade contrarians vaknade till liv efter att Goldman Sachs sänkte utsikterna för spannmål, detta efter att vi under flera månader har sett hur alla sädesslag har funnit allt lägre bottnar. Goldman Sachs sänker sin prognos för både sojabönor, majs och vete.

Låt oss börja med sojabönorna, som Goldman Sachs säger är dyra relativt majs, en åsikt som även Handelsbanken framförde i det trading case som de presenterade tidigare i veckan. Enligt Goldman Sachs prognosmodeller ska prisrelationen mellan sojabönor och majs hamna på 2,6:1 under de kommande månaderna. Banken sänker därför sin prognos för sojabönor på 3-6 månaders sikt till 8 USD per bushel. Vilket ligger betydligt under den nuvarande terminskurvan.

Goldman Sachs sänker prognosen för majs på 3-6 månaders sikt till 3 USD per bushel från tidigare 4 USD, som en följd av den goda skörden i USA och en sänkt exportprognos.

Goldman Sachs säger att vetet förtjänar ett premium på 50 procent i förhållande till majs på 3-6 månaders sikt med tanke på lagersituationen, vilket skulle ge ett pris på 4,50 USD per bushel för vete, att jämföra med tidigare estimat på 5,60 USD.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top