Firman som gjorde sig en förmögenhet när oljepriset kraschade

Londonbaserade BB Energy är ett företag som varje år handlar 20 miljoner ton råolja och petroleumprodukter. I slutet av april kom bolaget att bli känt som firman som gjorde sig en förmögenhet när oljepriset kraschade. När oljepriset den 20 april 2020 började handlas negativt såg företagets råvaruhandlare till att göra en av de största vinsterna någonsin på råvarumarknaden.

Oljefat med olja från Amaco

BB Energy var ett av få handelshus som hade lagringskapacitet när andra handlare letade efter möjligheter att lagra olja, vilket gjorde det möjligt för BB Energy att köpa upp den historiskt billiga oljan. BB Energy köpte tio procent av alla fat West Texas Intermediate som skulle gå till leverans i maj.

De amerikanska oljepriserna nådde en all time low och handlades negativt, -37,63 USD per fat den 20 april på grund av en extrem brist på lagringsalternativ för olja. Detta innebar att många handlare tvingades betala andra för att ta oljan ur deras händer.

Det var oklart om BB Energy fortfarande har kvar de fat som företaget köpte eller hur mycket handelshuset betalade (eller faktiskt betalades), rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Bristen på lagringsalternativ, särskilt vid en nyckelfacilitet i Cushing, Oklahoma, och en minskning av efterfrågan på denna energiråvara bidrog till WTIs historiska priskrasch.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top