Connect with us

Nyheter

Filippinerna går om Indonesien, blir världens största nickelmalmsproducent

Published

on

Liten bit nickelmalm

Den globala nickelproduktionen kommer att minska avsevärt under 2020 eftersom den stora producenten Indonesiens exportförbud för nickelmalm träder i kraft, säger en Fitch-analytiker i en ny rapport.

Denna minskning kommer att kompenseras något av den ökande produktionstillväxten i Filippinerna, där vissa gruvor kommer att tas i drift igen för att fylla utbudsgapet.

Analytiker pekar på att andra stora producenter som Ryssland, Australien och Kanada kommer att upprätthålla en stabil produktionstillväxt från år till år.

Nickel-graf

Den globala nickelmalmsproduktionen kommer att falla med 15,4 procent år 2020 år till följd av införandet av ett exportförbud för nickelmalm i Indonesien, trots produktionsökningar på Filippinerna samt stabil produktion i andra stora producenter – Australien, Kanada och Ryssland.

På längre sikt spår Fitch att den globala nickelproduktionen kommer att växa med en årlig genomsnittsnivå på 1,7 procent per år 2020-2029, en betydande avmattning från det genomsnittliga årliga genomsnittet på 6,7 procent som uppnåddes under 2010–2019. Utvecklingen under föregående årtionde drevs på av högre nickelpriser och en ökad takt innan exportbegränsande regler infördes år 2014.

År 2029 räknar Fitch med att den globala årliga nickelproduktionen kommer att nå 2,8 miljoner ton, upp från 2,1 miljoner ton 2020.

Indonesien gick om Filippinerna som den största globala producenten 2017 efter införandet av stränga miljöbestämmelser, men Fitch tror att detta kommer att ändras från 2020 och framåt när den indonesiska regeringen begränsar exporten av nickelmalm.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *